Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon Vimbldona Bagdatis završava karijeru

Bagdatis, trenutno 138. teniser svijeta, posljednji put na ATP turu igrao u februaru u Dubaiju kada je ispao u drugom kolu, a posle toga samo čelendžere i osvojio jedan u Šenženu

Iskusni kiparski teniser Markos Bagdatis najavio je da će poslije predstojećeg Vimbldona završiti karijeru.

Foto: Sky sport

Nekadašnji svjetski broj osam i finalista Australijan opena (2006) odlučio je da prestane sa profesionalnim bavljenjem tenisom u 34. godini nakon trećeg Gren Slema u sezoni, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

“Vimbldon će biti moj posljednji turnir u profesionalnoj karijeri. Zahvalan sam organizatorima Vimbldona što su mi dali “vajld kard” i šansu da se oprostim od sporta koji mnogo volim i bio je veliki dio mog života posljednjih 30 godina. Odluka nije bila laka, ali fizički mi je bilo teško da se vratim tamo gdje pripadam”, napisao je Bagdatis na društvenim mrežama.

Bagdatis, trenutno 138. teniser svijeta, posljednji put na ATP turu igrao u februaru u Dubaiju kada je ispao u drugom kolu, a posle toga samo čelendžere i osvojio jedan u Šenženu.

Tokom karijere osvojio je četiri ATP titule, igrao i polufinale na Vimbldonu (2006), a ostaće upamćeni i maratonski mečevi sa Novakom Ðokovićem na početku karijere srpskog asa.

Ovogodišnji Vimbldon održava se od 1. do 14. jula, a titulu u muškom singlu brani Ðoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve