Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon odlaska Dešana, Francuzi hoće Zidana za selektora

Didije Dešan i Zinedin Zidan su zajedno kao igrači osvojili svjetsko prvenstvo 1998. godine, dok je Dešan to ponovio i kao selektor

Predsjednik FS Francuske Noel Le Graet je rekao da će kada selektoru Didije Dešanu 2022. godine posle Mondijala u Kataru istekne ugovor njegov nasljednik gotovo sigurno biti Zinedin Zidan, koji je je prema njegovim riječima prava zamjena, ali se postavlja pitanje da li će on u to vrijeme biti slobodan, jer se radi o izvrsnom stručnjaku.

Foto: FIFA.com

“Onog dana kada Dešan odluči da ode ili mu istekne ugovor naš cilj da na mjesto selektora dođe biće Zinedin Zidan. Vjerujemo da će u tom trenutku biti slobodan i da će mu biti čast da preuzme nacionalnu selekciju. Mislim da je odličan stručnjak i da bi nastavio sa pozitivnim rezultatima koje je imao Dešan u prethodnih nekoliko godina, kada je osvojena titula na Mundijalu u Rusiji 2018. godine”, rekao je predsjednik FS Francusle Noel Le Graet.

Didije Dešan i Zinedin Zidan su zajedno kao igrači osvojili svjetsko prvenstvo 1998. godine, dok je Dešan to ponovio i kao selektor.

Zidan je pokazao da je odličan stručnjak pošto je sa Realom osvojio tri uzastopne titule Lige šampiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve