Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Najlošiji Mančester junajted u istoriji

Još jedan poražavajući podatak je onaj statistički s gostujućih terena. Crveni đavoli osam vezanih gostovanja nijesu riješili u svoju korist i to im je također najgori niz u istoriji Premieršipa

Fudbaleri Mančester junajteda jako loše izgledaju na startu nove sezone i nakon osam kola u Premijer ligi nalaze se na 12. poziciji.

Foto: Straittimes.com

Junajted ima samo devet osvojenih bodova i ovo je jedna od najlošijih sezona u istoriji kluba.

Preciznije rečeno, već je najlošija ako gledamo samo prvih osam kola. Junajted nikada otkad postoji Premijer liga nije imao ovako loš start sezona, a gori od 2019. godine bili su samo 1989. godine kada su u prvih osam kola osvojili isto toliko bodova.

Tada se takmičenje nije zvalo Premieršip, a United je te sezone završio tek na 13. poziciji.

Još jedan poražavajući podatak je onaj statistički s gostujućih terena. Crveni đavoli osam vezanih gostovanja nijesu riješili u svoju korist i to im je također najgori niz u istoriji Premieršipa.

Naravno, navijači, ali i mnogi bivši fudbaleri kluba već sada uveliko krive trenera Ole Gunara Solskjera koji je menadžer sa najslabijim procentom pobjeda od svih koji su u klub došli poslije Aleksa Fergusona.

Po toj statistici najbolje kotira Žoze Mourinho, a iza njega su Dejvid Mojs i Luj van Gal, dok je Solskjer zakucan za dno.

Da stvar bude još gora po Norvežanina, Junajted naredni meč igra protiv Liverpula što je trenutno jedan od najtežih zadataka u svijetu nogometa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve