Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Najbolji trojkaši: Šehović lovi rekord u ABA ligi

Trenutno je Bjelopoljac, naš dugogodišnji i standardni reprezentativac, na koti od 340 ubačenih trojki u ABA. Realizovao ih je sa 35,6 procenata uspješnosti. Ispred njega na listi je Damir Rančić, dugogodišnji igrač Splita, Cibone, Zagreba i Zadra, sada trener u Ribola Kašteli u hrvatskom šampionatu

Kapitenu Budućnosti, Suadu Šehoviću trebaju još samo tri trojke da dođe do drugog mjesta na vječnoj listi ABA lige po broju postignutih trojki.

Foto: KK Budućnost Voli

Trenutno je Bjelopoljac, naš dugogodišnji i standardni reprezentativac, na koti od 340 ubačenih trojki u ABA. Realizovao ih je sa 35,6 procenata uspješnosti. Ispred njega na listi je Damir Rančić, dugogodišnji igrač Splita, Cibone, Zagreba i Zadra, sada trener u Ribola Kašteli u hrvatskom šampionatu. Očekuje se da ga Šehović uskoro prestigne.

Na prvom mjestu, sa čak 403 ubačene trojke u ABA je Siniša Štemberger. Riječanin je u ABA nastupao za Zadar, Široki, Split i Igokeu.

Na listi, među najboljih deset trojkaša u ABA istoriji, još su dvojica bivših prvotimaca Budućnosti. Bivši prvotimac i povremeni kapiten Marko Simonović, sada krilo Cedevita Olimpije, na petom je mjestu sa 323 trojke. Nemanja Gordić, sada prvotimac Partizana, na osmoj je poziciji sa 296 trojki tokom ABA karijere. Šehović ove sezone igra odlično u ABA, trenutno bilježi 7,6 poena i tri skoka po meču, uz 1,9 trojki po utakmici iz 4,5 šuteva za tri u prosjeku (42,2 procenta realizacije).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve