Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Najbolji strijelac lige: Zarubica blista u Albaniji

Dvadeset osmogodišnji Nikšićanin dao je četiri gola nakon tri utakmice, a odličnu formu potvrdio je u prošlom kolu kada je Ljačiju donio bod u derbiju sa Kuksijem. Domaćin je gubio 2:0, a onda je stvar u svoje ruke uzeo iskusni napadač koji je sa dva pogotka izvukao svoj tim

Dejan Zarubica – na vrhu liste strijelaca u fudbalskom šampionatu Albanije.

Dvadeset osmogodišnji Nikšićanin dao je četiri gola nakon tri utakmice, a odličnu formu potvrdio je u prošlom kolu kada je Lačiju donio bod u derbiju sa Kuksijem.

Domaćin je gubio 2:0, a onda je stvar u svoje ruke uzeo iskusni napadač koji je sa dva pogotka izvukao svoj tim.

Zarubica je zatresao mrežu u 69. minutu, a potom i u petom minutu sudijske nadoknade za 2:2.

Na taj način nastavio je respektabilan golgeterski ritam koji je započeo na evropskoj sceni…

– Od špica se očekuje da daje golove, pogotovo kada si stranac. Sezona je za mene krenula onako kako sam želio. Igram dobro, pogađam, a to je najvažnije. Ušao sam u formu od ljetos, kada sam i došao u Lači. I prošla utakmica je pokazala da sam u pravom ritmu. Dao sam dva gola protiv Kuksija i pomogao timu da izbjegne poraz. Vjerujem da ću ovako nastaviti – kaže za Arenu Zarubica.

Hitronogi ofanzivac je nosio dres Sutjeske, Iskre i Lovćena.

Uslijedio je prelazak u Budućnost, sa kojom je prošle godine osvojio duplu krunu, prije toga titulu, a u prvoj sezoni Kup.

Ljetos je potpisao za Lači i zablistao od starta.

Zarubica je zaslužan što je ekipa preskočila dvije prepreke na evropskoj sceni (Podgorica i Krajova), a zapažen je bio i protiv Anderlehta koji je očekivano prošao.

– Upisao sam gol i dvije asistencije u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Bili smo bolji od Podgorice i Krajove, a snažan otpor pružili smo Anderlehtu u Briselu. Tamo sam namjestio gol, mada smo izgubili 2:1. Imali smo zaista lijep put na međunarodnoj sceni. Znao sam da imamo kvalitet, a to su potvrdile igre i rezultati u evropskom takmičenju. To je uticalo da nas u domaćim okvirima vide kao jednog od kandidata za titulu – ističe Zarubica.

Nakon evropske eliminacije, klub je napustio trener Špetim Duro, a klupu je preuzeo crnogorski stručnjak Dejan Vukićević.

Albansko prvenstvo nije najbolje krenulo za Lači, koji ima dva boda poslije tri kola.

– Liga je ove sezone krenula kasnije, mjesec nakon posljednjeg meča u Evropi. Sporije smo ušli u prvenstvo – najviše zbog manjka sreće. Odigrali smo jako dobro protiv Vlaznije na premijeri, ali smo izgubili 5:3. Maltene smo sami sebi davali golove. Došao je duel sa Dinamom u Tirani, gdje smo bili bolji, ali smo postigli auto gol. Posljednja u nizu je utakmica sa Kuksijem koju smo izvukli u debeloj nadoknadi. Iza nas su sve derbiji. Očekujem da protiv, uslovno rečeno, slabijih rivala popravimo saldo i položaj na tabeli. Vjerujem da ćemo nakon reprezentativne pauze biti na visokom nivou. Klub ima cilj da ponovo izađe u Evropu. Po svemu to zaslužujemo. Odlično smo spremni fizički, a siguran sam i da ćemo popraviti učinak – naglašava Zarubica, koji je u Lačiju saigrač sa Markom Roganovićem, bivšim desnim bekom Titograda.

Iskusni Nikšićanin je po dva gola dao Vlazniji i Kuksiju.

Koje si domete sebi postavio?

– Što više golova – to bolje – uz osmijeh kaže Zarubica, pa dodaje:

– Realno je da postignem 15 pogodaka, iako je ovo teška, zahtjevna liga. Prija mi nova sredina, klub je odlično organizovan, uklopio sam se, prihvaćen sam i nadam se da ću biti efikasan – poručio je napadač Lačija.

Jedan od fudbalskih snova koje još uvijek nije ostvario je – igranje za reprezentaciju.

Golovi ga preporučuju…

– Potajno sam se nadao da ću dobiti poziv nakon dobrih partija u Evropi. Nijesam ga dobio, ali nikada se ne zna. San svakog igrača je da zaigra za svoju zemlju. Na meni je da radim i igram najbolje što mogu. Nadam se da ću golovima skrenuti pažnju – zaključio je Zarubica.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve