Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nagrađeni najbolji sportisti Podgorice: Godina u znaku Hodžića i košarkaša Budućnosti

Čestitatjući sportistima izvanredne ostvarene rezultate koje su postigli na ponos svojih sportskih kolektiva i Glavnog grada, gradonačelnik je istakao da se gradska uprava da dužnom pažnjom odnosi prema potrebama daljeg unaprjeđenja stanja u oblasti sporta, odnosno ulaganja u sportsku infrastrukturu i veću pomoć sportskim kolektivima, dodajući da se zato veoma ponosimo svim uspjesima koji podgorički sportski kolektivi postižu u kontinuitetu

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih uručili su danas nagrade najuspješnijim sportistima, sportskim radnicima i sportskim kolektivima u Podgorici u 2019. godini.

Nagrade, Foto: Cdm.me

Čestitatjući sportistima izvanredne ostvarene rezultate koje su postigli na ponos svojih sportskih kolektiva i Glavnog grada, gradonačelnik je istakao da se gradska uprava da dužnom pažnjom odnosi prema potrebama daljeg unaprjeđenja stanja u oblasti sporta, odnosno ulaganja u sportsku infrastrukturu i veću pomoć sportskim kolektivima, dodajući da se zato veoma ponosimo svim uspjesima koji podgorički sportski kolektivi postižu u kontinuitetu.

„Ovo je godina vrijednih jubileja povodom čijih obilježavnja smo se podsjetili šta sport znači za Podgorcu. U ovoj godini proslavili smo sedamdeseti rođendan Ženskog rukometnog kluba Budućnost, dvostrukog evropskog prvaka i kluba koji je simbol sporta, ne samo u Podgorici i Crnoj Gori, sinoć smo proslavili sedamdeseti rođendan Košarkaškog kluba Budućnost, a nedavno je obilježena i pedeseta godišnjica karate sporta u Podgorici“, istakao je Vuković.

On je naglasio da je bilo puno ljudi koji su i tokom ove godine pronosili slavu podgoričkog sporta širom Evrope i svijeta poput trenera Igora Kolakovića, Nebojše Jovovića, Miodraga Radulovića, Zvezdana Mitrovića, Dejana Radonjića i mnogih durgih kojima Glavni grad duguje posebnu zahvalnost jer predstavlaju istinske ambasadore Podgorice.

„Poštujući to što je tradicija sporta u našem gradu i to što su izvanredni rezultati koje naši sportisti u kontinuitetu postižu, mi u Glavnom gradu smo se ove godine potrudili da udvostučimo napore kako bismo u godinama pred nama njima obezbijedili još bolje uslove za rad. Zahaljujući tome mi smo u maju ove godine dobili potpuno rekonstruisanu malu dvoranu SC Morača, kao rezultat partnerstva Košarkaškog saveza i Glavnog grada. Nešto prije toga adaptirali smo i veliku salu za odigravanje utakmica Eurolige, a nedavno smo raspisali tender za rekonstrukciju Stadiona malih sportova, tog kultnog mjesta u srcu Podgorice na kom su stasavali sportski talenti i na kom su rođene brojene sportske legende. Prije nekoliko dana smo objavili konkurs za izradu idejnog rješenja za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona pod Goricom, pokrenuli smo sa mrtve tačke i priču o izgradnji atletskog stadiona, koji je velika obaveza Glacvnog grada i naše države, a isto to smo uradili i sa projektom izgradnje teniske akademije i namjeravamo slično da uradimo sa projektom izgradnje dvorane za borilačke sportove“, naglasio je Vuković.

On je saopštio da se gradska uprva vrlo posvećeno i ozbiljno bavi potrebama razvoja sporta u Podgorici. „U budžetu za narednu godinu obezbijedili smo nikad veća sredstva za te namjene. Po prvi put smo obezbijedili i sredstva za razvoj vaterpola Podgorici i uvjeren sam da će ova naša sportska porodica vremenom nastaviti da se širi i da će uspjeha koje danas slavimo biti još više“, zaključio je gradonačelnik Podgorice.

Savjet Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice za najboljeg sportistu izabrao je karatistu Marija Hoždića, priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Žarka Rakovića iz Karate kluba Omladinac, dok su upravo Karate klub Omladinac i Košarkaški klub Budućnost najbolji klubovi u ovoj godini.

Tradicionalno su uručene plakete za izuzetne rezultate: Milošu Mugoši (Kik boks klub Ariston), Bojanu Boškoviću, Marini Rakoviću, Iliji Radonjiću, Nenadu Duloviću, Mileni Jovanoviću (Karate klub Omladinac), Mili Mraković (Karate klub Budućnost), Ženskom kata timu Budućnosti, Mirjani Milić, Arsu Miliću (Džiju džicu klub Arso Milić), Urošu Ivanoviću (Džudo klub Koga), Srđanu Boškoviću (Klub brazilske džiju džice Mata Leao), Aleksandri Popović, Vuku Dragutinoviću (Džiju džicu klub Budućnost), Dejanu Vukčeviću (Džiju džicu klub Feniks), Dejanu Bašanoviću i Luki Bakiću (Stonoteniski klub OSI Luča), Danilu Jekniću (Kik boks klub Rad), Elmi Ličini (Džudo klub Nenad Sinanović), Đorđu Čađenoviću (Džudo klub Milenijum), kao i Džiju džicu klubu Budućnost, Kik boks klubu Ariston i Fudbalskom klubu Stari Aerodrom.

Za najperspektivnije sportiste Glavnog grada (dječaci i djevojčice rođeni između 2003. i 2006. godine) izabrani su: Nemanja Aleksić (Klub brazilske džiju džice Mata Leao), Saša Živaljević (Plivački vaterpolo klub Budućnost), Emre Saliu, Milica Jeknić (Karate klub Omladinac), Bodin Tomašević (Fudbalski klub Stari Aerodrom), Lana Vukčević (Ženski košarkaški klub Budućnost), Nemanja Pavićević (OFK Titograd), Damjan Dakić, Nenad Krivokapić (Fudbalski klub Budućnost).

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta biće uručene Miloradu Đinoviću (Srednja stručna škola Ivan Uskoković) i Jasni Lješković (OŠ Dr Dragiša Ivanović), dok su za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport nagrađeni Centar bezbjednosti Podgorica i Crveni krst Podgorica. Priznanje za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobio je Savez slijepih Crne Gore, a Dragana Bojanović (sportsko rekreativno društvo Podgorica) nagrađena je za promociju i razvoj rekreacije.

Nagrade za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unaprjeđenju sporta osvojili su legendarna rukometašica Olga Sekulić i sportski novinar Željan Šoć.

Specijalna priznanja dobili su Šahovski klub Budućnost, Ženski rukometni klub Budućnost i Košarkaški klub Budućnost  koji su u 2019. godini proslavili jubilej – 70 godina postojanja.

Igor Kolaković, Dejan Radonjić, Zvezdan Mitrović, Nebojša Jovović i Miodrag Radulović nagrađeni su kao Podgoričani, koji su u godini na izmaku ostvarili vrhunske rezultate u inostranstvu.

U ime nagrađenih dobitnika zahvalio se najbolji sportista u 2019. godini Mario Hodžić. “Zahvaljum se Glavnom gradu koji je prepoznao i vrednovao moj rezultat i izabrao me za sportistu godine. Zahvalnost dugujem svom klubu, treneru i savezu, kao i mojoj porodici koji su sve vrijeme bili uz mene i koji su moja najveća podrška”, istakao je Hodžić i obećao nove uspjehe u narednoj godini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve