Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nagrade: Ljeto za pamćenje, neka 2020. bude još bolja

Popularnom Pecu je ovo četvrta rekordna nagrada, a prvoligaški treneri i kapiteni su mu dali 45 bodova iza njega su bili bivši trener Budućnost Branko Brnović sa 20 i šef stručnog štaba Iskre Aleksandar Nedović sa 11 bodova

Sutjeska je obilježila 2019. godinu, pa su nagrade opet otišle u ruke tandema crnogorskog šampiona. Nikola Rakojević je proglašen za najuspješnijeg trenera, a Marko Ćetković za najboljeg igrač na domaćoj sceni.

Rakojević, Foto: Cdm.me

Popularnom Pecu je ovo četvrta rekordna nagrada, a prvoligaški treneri i kapiteni su mu dali 45 bodova iza njega su bili bivši trener Budućnost Branko Brnović sa 20 i šef stručnog štaba Iskre Aleksandar Nedović sa 11 bodova.

“Ovo je nagrada svih nas u klubu igrača prije svih, saradnika u stručnom štabu koji su stajali iza svake moje odluke, rukovodstva, a posebno navijača, koji su uvijek bili uz tim”, rekao je Rakojević koji se prisjetio svega što je urađeno u godini koja broji posljednje dane.

“Iza nas je, prije svega, sjajno evropsko ljeto jer, igrati dobro, i to protiv takvih klubova, je nešto što me je i dovelo do ovog priznanja” istakao je Rakojević koji je sa Sutjeskom stigao do 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a prije toga je odbranio titulu šampiona države.

“Nikšić je ljetos živio za fudbal i to je ono što bih volio da bude svake nedjelje’!

Drugi dio godine nije bio najbolji za Nikšićane. Polusezonu su završili na drugom mjestu sa osam bodova manje od lidera Budućnosti, ali sjajni stručnjak neće i ne želi da odustane. Zbog toga je želja za 2020. jasna.

“Očekujem da fudbalska 2020. bude bolja od druge polovine 2019. Mislim da može da bude, jer ako smo mogli u jednom momentu da napravimo razliku, možemo i da uradimo nešto što niko nije do sada da nadoknadimo zaostatak. Moramo da vjerujemo” poentirao je Rakojević.

Marko Cetković je u Crnoj Gori osvajao trofeje sa Zetom, Mogrenom i Sutjeskom, ali prvi put je izabran za najboljeg. Ali, kako je istakao nikad nije kasno.

“Moja najvrednija nagrada individualno, možda malo i kasno sa 33 godine, ali u fudbalu nikad nije kasno mislim da sam ustrajao, imao kontinuitet. Moguće da je razlog za ovo ‘zakašnjenje’ što u mom nekom najboljem periodu nisam igrao ovdje, već u inostranstvu, a srećan sam što sam ipak uspio”, kazao je Ćetković.

Ćetković je u anketi dobio 49 bodova, kapiten Draško Božović je imao 42, a njegov saigrač iz Sutjeske Branislav Janković 39. Iako je u poodmakloj fazi karijere majstor Sutjeske, koji je postigao osam golova ove godine u prvenstvu, kaže da je i dalje gladan pobjeda i trofeja.

“Motiva uvijek ima igraću dok god imam pozitivnu tremu prije utakmice, dok god budem bio zdrav” poentirao je Marko Ćetković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve