Teniserke Serena Vilijams, Naomi Osaka i Marija Šarapova će uz ostale poznate ličnosti igrati turnir u igri Mario Tennis Aces, koji će biti emitovan uživo.

foto WTA

Vrhunski teniseri i teniserke će zajedno sa slavnim ličnostima igrati igru Mario Tennis Aces na konzoli Nintendo Switch, a to i nije iznenađenje jer je eSport doživio procvat tokom karantina uvedenog zbog smrtonosne pandemije koronavirusa.

Virtuelni turnir će uživo prenositi Facebook Gaming, a to je još jedan od poteza Facebooka koji sve više podržava online gaming.

Među parovima koji će se takmičiti na tirniru su Serena Vilijams i Điđi Hadid, Naomi Osaka i Hejli Biber, Marija Šarapova i Karli Klos, Kevin Anderson i Rajan Tenehil, Venus Vilijams i Deandre Hopkins, Kei Nišikori i Stiv Aoki, Medison Kiz i Sil, te Tejlor Fritz i Adison Rae.

Prenosima virtuelnih takmičenja se pokušava da se kompenzuje nedostatak sporta u vrijeme mjera uvedenih zbog korona virusa. Takve događaje već održavaju engleski Premijeršip, Formula 1, NBA liga i drugi.

Pobjednik takmičenja će osvojiti milion dolara s tim da novac treba donirati u dobrotvorne svrhe po svom izboru. Ostali učesnici će dobiti po 25.000 dolara takođe za donacije.

Facebook je pokrenuo svoju aplikaciju za gaming prošle sedmice kako bi iskoristio popularnost igara tokom akrantina. Aplikacija omogućava korisnicima da gledaju nadmetanja uživo, da prate druge gamere i komentarišu igre bez ulaska na Facebookove druge platforme.

Live streamingom uglavnom dominiraju Twitch, Mixer i YouTube.

Pomenuti turnir počinje 3. maja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve