Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Teško je nakon povrede

Istakao je da je Amerikanac Fric igrao veoma dobro, sjajno servirao, a da nije uspio da se izbori sa njegovom snagom udaraca i da je tokom meč

Treći put zaredom Rafael Nadal je poražen, protiv Tejlora Frica na startu grupne faze ATP finala u Torinu bio je nemoćan 7:6, 6:1.

Legendarni španski teniser u završnici sezone nije u formi, a kao razlog za to osvajač 22 gren slem titule istakao je dugu pauzu zbog povrede.

”Bio sam u defanzivi tokom većeg dijela meča. Bilo mi je teško da to izbjegnem, jer se mora biti brži na nogama i brži u glavi. Da bi se to desilo, moram da pobjeđujem mečeve, nije nekad dovoljan ni samo rad. Svaki put kada bih se vraćao poslije povrede, to se nije odmah dešavalo protiv vrhunskih igrča. Zato je ovaj dio sezone, brza podloga i jaki turniri u nizu, posebno nezgodan za vraćanje poslije povrede. Obično se vratim na nekom manjem turniru na kojem nije neophodno da igram na vrhuncu kako bih došao do nekih pobjeda. Onda sam spremniji kada zaigram s onim najboljima”, rekao je Nadal.

Istakao je da je Amerikanac Fric igrao veoma dobro, sjajno servirao, a da nije uspio da se izbori sa njegovom snagom udaraca i da je tokom meča stalno bio pod pritiskom.

U utorak će Nadal igrati protiv mlade kanadske zvijezde Feliksa Ože-Alijasima. Tokom karijere Rafa nikad nije osvajao ATP finale, završni turnir sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve