Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal propušta ostatak sezone

Ukupno ima 20 Gren slem trofeja i trenutno je rekorder zajedno sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, koji takođe neće igrati na ovogodišnjem US Openu

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je da je za njega završena sezona.

“Kralj šljake” oglasio se putem društvenih mreža naglasivši da nije zaliječio povredu, što znači da neće biti u stanju da nastupi na posljednjem Gren slemu u godini, US Openu.

“Mučio sam se mnogo više nego što bi trebalo sa stopalom i sada moram da uzmem pauzu. Poslije razgovora sa timom i porodicom, donijeta je odluka da se posvetim oporavku. Ove godine sam propustio mnoge turnire koji mi znače, poput Vimbldona i Olimpijskih igara, a sada propuštam i US open”, istakao je Nadal.

“Moram da promijenim mnoge stvari, da vidim šta je najbolje za moje stopalo. To nije nova povreda, vučem je od 2005. godine. Mnogo toga nije išlo kako treba do sada, pa je došao trenutak da se donesu određene odluke. Moraću da se podvrgnem nešto drugačijem tretmanu kako bih našao rješenje i omogućio sebi da nastavim sa karijerom još nekoliko godina”.

Španac je četiri puta u karijeri osvajao turnir na Flešing Medouzu – 2010, 2013, 2017. i 2019. godine.

Ukupno ima 20 Gren slem trofeja i trenutno je rekorder zajedno sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, koji takođe neće igrati na ovogodišnjem US Openu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve