Njabolji teniser svijeta Rafael Nadal podržao je ideju Novaka Đokovića o spajanju ATP Kupa i Dejvis Kupa u jedno takmičenje.

Foto: Tennisworldusa.com

Đoković je ranije izjavio kako je neodrživo da se dva takmičenja ovog tipa igraju u razmaku od šest nedjelja i založio se za reformu koja bi donijela olakšanje svim igračima.

Novak je rekao da bi trebalo vratiti neku vrstu kvalifikacija gdje bi timovi ponovo mogli da osjete domaću atmosferu Dejvis kupa, a u septembru organizovati elitni turnir sa osam najjačih timova.

“Iskreno, ne vidim drugo rješenje osim spajanja ovih takmičenja. Ne mogu da zamislim da imamo dva Svjetska kupa u rasponu od mjesec dana u našem kalendaru. Ja zaista ne vidim kako je to moguće. Naravno, ne mogu da govorim ispred ATP, niti ispred drugih igrača, ali mislim da konačno imamo priliku da imamo jedno sjajno takmičenje”, rekao je Nadal.

ATP i ITF su ranije imali niz sastanaka na kojima su tražili način da organizuju svoja takmičenja, ali nijesu uspjeli da nađu zajednički jezik. Format Dejvis kupa je promijenjen posle više od sto godina, a kompanija “Kosmos” koju vodi fudbaler Đerar Pike uložiće tri milijarde dolara tokom 25 godina takmičenja.

S druge strane, ATP u januaru počinje sa ATP kupom. Bez obzira na neslaganja, Nadal kaže da je vrijeme da dvije strane nađu zajednički jezik.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve