Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Pariz je najvažnije mjesto za moju karijeru

Nadal je slobodan u prvom kolu, Pariza a u drugom se sastaje sa boljim iz meča Manarino – kvalifikant

Rafael Nadal kaže pred početak Mastersa u Parizu da je grad svetlosti najvažniji u njegovoj karijeri.

Nadal, Foto: Atptour.com

“Ako nije dobra sreća što sam osvojio Rolan Garos 12 puta, onda nije ni loša sreća što ovde nijesam nijednom slavio. Istina je da sam često propuštao ovaj turnir zbog povreda, a drugih puta nijesam igrao dobro i rivali su bili bolji. U prošlosti sam imao manje šanse na ovakvoj podlozi, ali poboljšao sam se. Podloga je brza, ali volim što sam ovde, Pariz je najvažnije mjesto za moju karijeru“, rekao je Nadal.

Na pitanje kako mu je šaka, Rafa je odgovorio:

“Ne pitajte me takva pitanja. Ne znam… Kao što znate, imao sam problem sa šakom poslije US opena. Morao sam da napravim pauzu, ali osjećam se bolje i zato sam ovdje. Cilj mi je da igram na 100 posto, to i očekujem“.

Španac kaže da nije išao na medeni mjesec, već da je prije vjenčanja uzeo slobodno vrijeme.

“Poslije vjenčanja sam imao nedjelju slobodno, ali sam se već u ponedjeljak vratio treninzima. Igrao sam egzibiciju u Kazahstanu za svoju fondaciju, Novak je došao i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za to“.

Nadal je sada u dobroj poziciji da završi godinu kao prvi na ATP listi.

“Nije prvi put u karijeri, sjećam se da mi je 2017. godine bila potrebna ovde jedna pobjeda i da sam uspio. Naravno da je nešto posebno biti prvi na svijetu na kraju godine, ali prioriteti moraju da se znaju, nisam bio u Kini jer želim da organizujem raspored tako da igram što duže – neću raditi dodatne stvari kako bih bio broj 1, a biću srećan ako to uspijem sa svojim rasporedom“, zaključio je 33-godišnji Španac.

Nadal je slobodan u prvom kolu, a u drugom se sastaje sa boljim iz meča Manarino – kvalifikant.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve