Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Osim jednog, zaslužio sam sve poraze ove sezone

Španac još nije osvojio nijedan trofej ove sezone. Posljednji put kada do maja nije osvojio nijedan trofej bila je daleka 2004. godina

Španski teniser Rafael Nadal ističe da ga ne opterećuje činjenica da do sada nije osvojio nijednu titulu ove sezone, pošto smatra da nije igrao dovoljno dobro da bi pobjeđivao.

Foto: Foxsports.com

Nadal je posle poraza u polufinalu Madrida, doputovao u Rim, gdje će braniti titulu.

Španac još nije osvojio nijedan trofej ove sezone. Posljednji put kada do maja nije osvojio nijedan trofej bila je daleka 2004. godina.

“Osjećam se dobro. Istina je da nikada nijesam stizao u Rim bez ijedne titule na šljaci, ali se na primjer sada osećam mnogo bolje nego recimo 2015, kada sam trijumfovao u Buenos Ajresu. Nekada titula nije odraz forme. Nijesam igrao dovoljno dobro da bih pobjeđivao. Mada, ne mislim ni da sam igrao loše. Mislim da neke mečeve ne bih izgubio da sam bio na svom nivou, ali to je tenis”, rekao je Nadal u Rimu. “Od svih mečeva koje sam izgubio ove sezone zaslužio sam sve, osim možda onog od Kirjosa u Akapulku”.

Taj duel privukao je veliku pažnju, pošto je Španac poslije meča izjavio da Australijanac nije pokazao poštovanje ni prema sebi, ni prema rivalu, ni prema publici…

Upitan da li i dalje ima probleme sa stomačnim virusom, na koji se žalio pred početak turnira u Madridu, Nadal je odgovorio:

“Osećam se vrlo dobro, zaista. Mogao sam da spavam, imao sam slobodan dan kako bih se odmorio i srećan sam došao u Rim. Imaću trening večeras i vidjeću da li ću biti spreman da se takmičim na najvišem nivou.”

S obzirom na to da je Novak Đoković osvojio titulu u ‘Magičnoj kocki’, pitali su novinari ‘kralja šljake’ je li Srbin favorit i na ‘Foro Italiku’.

“Uvijek me pitate isto. Novak je odličan igrač, veliki borac. Drago mi je što sam imao priliku da sa njim i Rodžerom podjelim neke istorijske momente ovog sporta.”

Prvi rival Nadalu biće pobednik duela Šardi – Gaske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve