Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Ne želim da pričam o Kirjosu, ne poznajem ga

Nadal će dočekati početak Vimbldona bez pobjede na travi. Španski teniser izgubio je u petak od Francuza Luke Puja sa 6:3, 4:6, 10:5 na egzibiciji Harlingem, a na istom turniru dan ranije izgubio je i od Marina Čilića

Španski teniser Rafael Nadal smatra da pravila Vimbldona o određivanju nosilaca nije fer, ali je istakao da izuzetno poštuje turnir.

Nadal će dočekati početak Vimbldona bez pobjede na travi. Španski teniser izgubio je u petak od Francuza Luke Puja sa 6:3, 4:6, 10:5 na egzibiciji Harlingem, a na istom turniru dan ranije izgubio je i od Marina Čilića.

“Napredovao sam mnogo od prvog treninga na travi, nadam se da ću da budem spreman. Nijesam igrao loše na egzibiciji, ali su preko puta mene bili igrači koji su duže trenirali na travi. Koncentrisan sam na duel sa Sugitom. Videćemo kako će to proći”.

Dvostruki osvajač Vimbldona kaže da nije u redu da jedino na trećem Gren slem turniru u sezoni postoje posebni kriterijumi za određivanje nosilaca. Zbog toga je on, iako drugi na ATP listi, postavljen za trećeg ‘favorita’ turnira.

“To je pitanje za ATP. Oni daju 2000 bodova za titulu, a dozvoljavaju organizatorima da rade šta žele. To je ono što ne razumijem. Ne igramo samo na travi, svi naporno rade svake nedjelje. Onda dođu ovde, kada se sve zakomplikuje. Lično, mislim da nije fer, ali moram da poštujem turnir. Došao sam da igram tenis. Moj cilj je uvijek isti. Nije me briga jesam li drugi ili treći nosilac, iako na kraju to može da ima uticaja.”

Upitan da li teži rivali u prvim kolima mogu da mu pomognu da ranije dostigne bolju formu, Nadal je odgovorio:

“Osvojio sam titulu 2010. godine kada sam odigrao nekoliko izuzetno teških mečeva na početku turnira. Nekada to i pomaže. Ono što je najvažnije je da se pobjeđuje, bez obzira na to kako. U utorak ću igrati prvi meč, biće nezgodno jer je Sugita već bio na terenu.”

Na kraju je novinare zanimalo mišljenje španskog tenisera o Niku Kirjosu, koji je nedavno kritikovao njega i Novaka Đokovića, a sa kojim bi mogao da se susretne u drugom kolu.

“Iskreno, ne poznajem Kirjosa. Ne želim da pričam o njemu jer on nije moj naredni rival. Ako obojica stignemo do druge runde, onda ćemo o njemu razgovarati”, završio je svaku priču Nadal.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve