Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal najavio dužu pauzu: Moram da popravim sve ovo

Španac ima i dalje šansu da preuzme prvo mjesto na ATP listi nakon turnira, ali je istakao da bi ga obradovalo da to bude mladi zemljak Alkaras

Rafael Nadal izvjesno neće duže igrati nakon poraza u osmini finala US opena od američkog talenta Frensisa Tijafoa, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

San o osvajanju 23. gren slem titule i popravljanju sopstvenog apsolutnog rekorda kada je muški tenis u pitanju i dalje traje. Ipak, jasno je da španska legenda nije u idealnoj formi. Od odustajanja od vimbldonskog nastupa u polufinalu u julu je, prije US opena, odigrao samo meč. Nadal očekuje prvo dijete, želi potpun oporavak od komplikovane povrede mišića abdomena, a u prethodnim sedmicama španski mediji pisali su o navodnoj staroj aferi sa kolumbijskom pjevačicom Šakirom…

– Moram da popravim sve ovo, život, iskreno ne znam kada ću se vratiti. Moram prije svega pokušati da budem mentalno spreman. Kada budem osjećao da se mogu ponovo takmičiti, vratiću se.

Naravno, nijesam imao idealne pripreme. Ali i u drugim slučajevima je bilo tako pa sam uspijevao, zar ne? Ne tražim niti mogu naći izgovore. Moram biti svoj najveći kritičar. To je jedini način da napredujem – rekao je teniski velikan.

U četiri seta meča mladi Tijafo je diktirao tempo i imao čak 49 vinera.

– Razliku je lako vidjeti: ja sam igrao loš, a on je igrao dobar meč. Na kraju se sve na to svodi. Nijesam mogao da držim visok nivo igre u kontinuitetu, niti dovoljno brz u mojim kretnjama. Previše puta Tijafo je mogao da ,,napane“ lopticu vrlo rano – kritičan je Nadal.

Španac ima i dalje šansu da preuzme prvo mjesto na ATP listi nakon turnira, ali je istakao da bi ga obradovalo da to bude mladi zemljak Alkaras.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve