Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Bio je to klasik u velikom stilu

Španac ima šansu da osvoji 14. pehar na Rolan Garosu, a ukupno 22. Gren slem u karijeri

Rafael Nadal kaže da je uvijek posebno igrati protiv Novaka Đokovića i da je četvrtfinalni susret na Rolan Garosu bio samo još jedna epizoda velikog rivalstva.

„Igrali smo najvažnije mečeve na najvažnijim turnirima tokom mnogo godina i to je za mene uvijek posebno. Ovo je bio samo četvrtfinalni meč, ne finalni, tako da postoji razlika. Ali, to je ipak bio klasik u velikom stilu. Novak, Rodžer i ja imamo sjajnu zajedničku priču, koja uključuje susrete u krucijalnim trenucima tokom godina. To stvari čini posebnim i emotivnim”, rekao je Nadal nakon trijumfa od 3-1 u Parizu.

Iako je pred Rolan Garos imao mnogo problema sa stopalom, Nadal je protiv Đokovića bio maksimalno fizički spreman.

“Ne znam šta može da se desi poslije, ali vjerujem da ću ovdje biti kako treba“, poručio je “kralj šljake”.

Španac ima šansu da osvoji 14. pehar na Rolan Garosu, a ukupno 22. Gren slem u karijeri.

“Uvijek postoji diskusija o najvećem igraču svih vremena, sa najviše osvojenih Gren slem titula, ali iz moje perspektive to nije toliko bitno. Ostvarili smo svoje snove. Ispisali smo stranice istorije u ovom sportu jer smo uradili stvari koje se ranije nisu dogodile. Tako da za mene nije najvažnije ko će završiti sa više titula ili ko će biti GOAT jer smo, iz moje perspektive gledano, jednaki. Nema velike razlike tako da nije važno“, zaključio je Nadal koji će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv Saše Zvereva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve