Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Na utakmicama do 200 gledalaca: Kako do karte

FSCG je klubovima dao smjernice, a klub domaćin je dužan da sve sprovede u djelo po propisanim normama, inspekcija će biti na stadionima širom Crne Gore, a organizovanim navijačima neće biti dozvoljeno da uđu.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti od 1. juna 2020. godine dozvoljeno je prisustvo do 200 gledalaca na sportskim manifestacijama. Ovom odlukom obuhvaćena su fudbalska takmičenja svih uzrasnih kategorija u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Udruženja klubova FSCG.

Stadion pod Golubinjom, Foto: Fscg.me

Klub domaćin je dužan da obezbijedi sljedeće: gledaoci koji su prisutni na utakmici moraju poštovati fizičku distancu od najmanje dva metra. Između dva gledaoca na tribinama moraju biti dvije prazne stolice. Između dva gledaoca mora biti jedan prazan red (koristi se svaki drugi red tribina za smještaj gledalaca). U toaletima mora biti obezbijeđena dovoljna količina sredstava za održavanje lične higijene (sapun) ili dezinfekcionih sredstava to je odluka FSCG što se tiče gledalaca.

Tako je naša kuća fudbala svjesno ili ne zadala težak zadatak domaćim klubovima u kojima organizacija i nije najbolja, čemu svjedočimo godinama.

Došli smo do pitanja kako do karte da biste gledali utakmice 25. kola Telekom 1. CFL?

FSCG je klubovima dao smjernice, a klub domaćin je dužan da sve sprovede u djelo po propisanim normama, inspekcija će biti na stadionima širom Crne Gore, a organizovanim navijačima neće biti dozvoljeno da uđu.

Dnevne novine su juče kontaktirale sve klubove domaćine, neki su imali konkretne odgovore, neki se nisu javljali, a neki do kasno sinoć još nisu odlučili šta će sa kartama.

Za podgorički derbi OFK Titograd Budućnost karte će se dijeliti, ali ni tu nije precizirano kako…

“Omladinski fudbalski klub Titograd obavještava fudbalsku javnost da će meču protiv Budućnosti moći da prisustvuju samo posjetioci kojima će biti podijeljene karte za utakmicu, novinari i lica koja učestvuju u organizaciji. U skladu sa naredbama NKT-a i instrukcijama Fudbalskog saveza Crne Gore OFK Titograd je dužan da poštuje preporuke koje se odnose na održavanje distance, pa je u skladu sa tim obilježeno svako mjesto na kojem će posjetioci boraviti. Karte će se dijeliti najvjernijim navijačima koji tokom čitave sezone posjećuju naše tribine. OFK Titograd se izvinjava svim zainteresovanim navijačima koji neće moći da prisustvuju utakmici”, stoji u saopštenju “romantičara”.

Grbalj će za okršaj sa Zetom naplaćivati ulaz i pustiće tačno gledalaca koliko je propisano, a red na tribinama će održavati obezbjeđe kako bi se poštavale mjere. “Trikolori” nemaju “problema” sa publikom, pa vjeruju da neće biti prekoračenja.

Rudar je odštampao dozvoljeni broj karata, napravio je listu i podijeliće vjernim gledaocima koji gledaju svaki meč “rudara” bez obzira da li se bore za vrh ili za opstanak. Iskra za utakmicu sa Komom sigurno neće naplaćivati ulazinice, ali do sinoć nisu još odlučili na koji će način rangirati ko može da uđe na stadion, a ko ne da li ko prvi dođe ili ko dobije kartu. Sutjeska dočekuje Petrovac, odštampala je ulaznice, a danas će konačno odlučiti kako će ih podijeliti jedan dio će otići na UO, igrače i trenere, a drugi dio će se ili dijeliti ili prodavati, pa ko bude najbrži ući će na stadion.

“Problem” je stvoren, naročito jer su klubovi domaćini dužni da gostujućem timu obezbijede po 40 karata (20 odsto), a ne bi nas čudilo da upravo kada je nešto “zabranjeno” krene navalica na naše tribine koje uglavnom zjape prazne…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve