Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Na pomolu velika izdaja: Milik napušta Napoli i ide u Juventus

Italijanski mediji bruje o tome da će Milik najvjerovatnije nastaviti svoju karijeru u dresu Juventusa i tako zabiti nož u leža Napoliju. Istu stvar prije četiri godine uradio je Gonzalo Iguain koji je najomraženiji lik u Napulju

Poljski napadač Arkadijus Milik na kraju ove sezone mogao bi napustiti ekipu Napolija.

Milik, Foto: Goal.com

Milik s Napolijem ima ugovor na još godinu dana, ali je u nekoliko navrata odbio da produži saradnju.

Napolitanci su ponudili Miliku novi ugovor, no Poljak nije pristao na uslove koje mu nude, te je sve izglednije da će ga klub prodati ovog ljeta.

Italijanski mediji bruje o tome da će Milik najvjerovatnije nastaviti svoju karijeru u dresu Juventusa i tako zabiti nož u leža Napoliju. Istu stvar prije četiri godine uradio je Gonzalo Iguain koji je najomraženiji lik u Napulju.

Corriere dello Sport piše da je Milik već neko vrijeme u kontaktu sa “starom damom”, te da je Mauricio Sari pokazao veliku želju da Poljak na kraju sezone dođe u Juve.

Napoli je za njega postavio cijenu od 50 miliona eura koju će Juventus bez problema platiti. Napolitanci ne mogu povisiti cijenu jer njegov ugovor ističe narednog ljeta, te žele izbjeći opciju da on ode kao slobodan igrač.

Ovaj 26-godišnji napadač u Juventus bi trebao doći upravo umjesto Iguaina koji će na kraju sezone najvjerovatnije napustiti Staru damu. Milik je u dresu Napolija odigrao 110 mečeva, te je zabio 46 golova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve