Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Muratoglu: Kada jednom ručate sa Đokovićem

Iako će za manje od tri mjeseca napuniti 35 godina, srpski teniser je i dalje u fenomenalno fizičkom stanju za bavljenje sportom na najvećem nivou

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu smatra da je Novak Đoković najbolji mogući primjer sportskog profesionalca.

Iako će za manje od tri mjeseca napuniti 35 godina, srpski teniser je i dalje u fenomenalno fizičkom stanju za bavljenje sportom na najvećem nivou.

– Proveo je cio život starajući se o tome da svoje tijelo drži u najboljem mogućem stanju, išao je u detalje o kojima nije niko znao ništa. Kada jednom ručate sa Novakom, shvatite koliko vodi detalja o svakom elementu na njegovom tanjiru, kvantitetu svega, kvalitetu. To je nevjerovatno. On je savršen primjer kako bi profesionalnalac trebalo da se ponaša da bi postao najbolji na svijetu. Opsednut je time, kaže Muratoglu.

Ističe i veliku mentalnu snagu Đokovića.

– Ima mnogo ljudu koji su protiv njega. Svi znamo da je za vrhunskog sportistu teško kada ima mnogo ljudi protiv jer se takmiči na stadionima. Uloga publike je velika, prirodno je da želite da budete prihvaćeni i voljeni. Izjava da ne želi da se vakciniše značila je da će milioni biti ekstremno agresivni prema njemu. Za mnoge ljude koji su mentalno jaki, kad ih napadnete, a on može da se osjeća da je napadnut – to znači da će se više braniti. Ja to zovem takmičarom, dodao je Muratoglu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
02.03.2022-18:34 18:34

Ako se ponaša tako, onda postoji dijagnoza – opsesivno kompulsivan.