Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Muratoglu: GOAT trka uzbudljivija nego ikada ranije

Osvajanjem vimbldonske titule Novak Đoković je došao na korak zaostatka za rekorderom Rafaelom Nadalom po broju trofeja sa najprestižnijih turnira

Patrik Muratoglu, jedno od najvećih trenerskih imena u svijetu tenisa, smatra da je GOAT trka i dalje otvorena.

Osvajanjem vimbldonske titule Novak Đoković je došao na korak zaostatka za rekorderom Rafaelom Nadalom po broju trofeja sa najprestižnijih turnira.

“GOAT trka i dalje traje, uzbudljivija je nego ikada ranije“, rekao je Muratoglu i nastavio analizu:

„Hajde da počnemo od najvećih turnira. Novak sada ima 21 trofej, jedan više od Rodžerovih 20 i jedan manje od Rafinih 22. Novak je najbolji u Melburnu sa devet titula, Rafa dominira na Rolan Garosu sa 14, a Federer i dalje vodi na Vimbldonu (osam) i US openu (pet)“.

Potom se Muratoglu upustio u pogled na budućnost.

„Nadal igra izuzetno, možda i najbolje u životu, pobijedio je nedavno Novaka u četvrtfinalu Rolan Garosa, ali i dalje se muči sa povredama. Novak je najmlađi od njih trojice, i dalje je u sjajnom fizičkom stanju, pa ima šansu da još nekoliko godina igra na najvišem nivou. Ipak, možda ne bude mogao da se takmiči na naredna dva slema, što bi značilo da bi mu sledeća šansa bila u Rafinoj kući, tj. na Rolan Garosu. Rodžer uskoro puni 41 godinu, biće ga nevjerovatno opet vidjeti na terenu, ali malo je vjerovatno da će osvojiti još neki grend slem trofej“.

Za kraj, Muratoglu je spomenuo i druge brojeve, ne samo grend slem trofeje.

„Novak ima najviše mastersa – 38, Rafa 36, a Rodžer 28. Rafa je jedini sa olimpijskim zlatom u singlu, a Rodžer ima najviše titula na završnom turniru (šest), Novak ima pet, a Rafa nijednu. Za kraj, Rodžer ima ukupno 103 ATP titule, Rafa 92, a Novak 88“, zaključuje Muratoglu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve