Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mundobasket: Srbija savladala SAD

U duelu timova koji su smatrani najvećim favoritima na Svjetskom šampionatu, izabranici Aleksandra Đorđevića su zasluženo došli do trijumfa

Košarkaši Srbije savladali su Sjedinjene Američke Države 94:89 u meču za plasman od petog do osmog mjesta na Svjetskom šampionatu u Kini.

Foto: FIBA

U duelu timova koji su smatrani najvećim favoritima na Svjetskom šampionatu, izabranici Aleksandra Đorđevića su zasluženo došli do trijumfa.

Furiozno su “orlovi” otvorili susret i prvu dionicu dobili sa 32:7, što je najmanji broj ubačenih poena američke selekcije u istoriji planetarnih takmičenja.

U tom periodu igre igrači Srbije pogodili su čak osam trojki iz devet pokušaja, dok puleni Grega Popoviča nisu mogli da se sastave na obje strane terena.

Ipak, situacija se drastično promijenila već u drugoj četvrtini. Amerikanci su lagano topili vođstvo rivala i na odmor otišli sa podnošljivim minusom (44:40).

Srbija je u nastavku utakmice, ponajviše zahvaljujući Bogdanu Bogdanoviću i Vladimiru Lučiću, održavala prednost, ne dozvolivši Kembi Vokeru i družini da dođu do preokreta.

Bogdanović je meč završio sa 28 poena, Lučić je dodao 15, dok je dvocifren bio i Vasilije Micić sa 10.

Na drugoj strani, Harison Barns dao je 22, Kemba Voker 18, a Kris Midlton 16 pogodaka.

Srbija će u meču za peto mjesto igrati sa pobjednikom meča Češka – Poljska, dok će poraženi na megdan Amerikancima za poziciju broj sedam…

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve