Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mundobasket: Srbija maksimalnim učinkom u drugu fazu, Venecuela bolja od Kine

Plasman u četvrtfinale izboriće dva najbolja tima, s tim što Srbija u drugoj fazi neće igrati protiv Italije

Reprezentacija Srbije u posljednjem kolu grupe B u Fošanu pobijedila je Italiju 92:77 i sa maksimalnih šest bodova očekuje drugu fazu takmičenja na Svetskom šampionatu u Vuhanu. Pored Orlova i Azura u novoformiranoj grupi su još Španija i Portoriko.

Bogdanović, Foto: FIBA

Plasman u četvrtfinale izboriće dva najbolja tima, s tim što Srbija u drugoj fazi neće igrati protiv Italije.

Ekipa selektora Aleksandra Đorđevića treći put u kratkom vremenskom periodu savladala je Azure, koji su se dobro držali do posljednje četvrtine. Italija je serijom 5:0 minus smanjila na 70:62, ali je Bogdan Bogdanović trojkom najavio najbolji period igre svog tima.

Orlovi su serijom 20:5 došli do maksimalnih 90:67 i defintivno prelomila utakmicu na nešto više od tri minuta prije kraja.

Bogdan Bogdanović je predvodio “orlove” s 31 poenom uz četiri skoka,  a dvocifreni su bili i Jokić s 15, Raduljica s 12 i Jović s 11 poena.

Kod Italijana Danilo Galinari je upisao 26 poena uz osam skokova, a dvocifren učinak su imali Belineli s 15, Hakil s 13 i Đentile s 11 upisanih poena.

Venecuela je upisala važnu pobjedu protiv domaćina 72:59 i plasirala se u drugu fazu pored Poljske koja je savladala i Obalu Slonovače 80:63 za maksimalan učinak.

U ostalim mečevima Angola je bila bolja od Filipina nakon produžetaka 84:81, a Nigerija slomila Južnu Koreju 108:66.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve