Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Mundobasket: Amerika preslišala Grčku, Francuzi bolji od Litvanije nakon drame

Izabranici Grega Popoviča odigrali su dobru utakmicu, neutralisali su "helene", a Janis Adetokumbo nije mogao sâm da savlada aktuelne šampione svijeta

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pobijedila je Grčku 69:53, u prvom meču druge faze Mundobasketa.

Midlton, Foto: FIBA

Izabranici Grega Popoviča odigrali su dobru utakmicu, neutralisali su “helene”, a Janis Adetokumbo nije mogao sâm da savlada aktuelne šampione svijeta.

Amerikance je do pobjede predvodio Kemba Voker sa 15 poena, četiri skoka i šest asistencija, a pratili su ga Donovan Mičel sa 10, odnosno Barns i Vajt s devet poena. Kod Grčke, Adetokumbo je imao 15 poena i 13 skokova, Slukas je ubacio 13.

Uprkos porazu, Grčka nije izgubila šansu za plasman u četvrtfinale. “Helenima” je potrebno da u posljednjem kolu savladaju Češku sa 12 ili više poena, a da Amerikanci pobjede Brazil.

Francuska je poslije izuzetno uzbudljive utakmice savladala Litvaniju rezultatom 76:75 i eliminisala je sa Svjetskog prvenstva u Kini.

Foto: FIBA

Imali su Litvanci prednost, sjajno je igrao Jonas Valančiunas i gledali smo pravu dramu u završnici, poslije koje je Francuska uspjela da pobijedi Litvance i da ih eliminiše sa ovog šampionata.

Francuska veza de Kolo – Furnije kombinovano je ubacila 45 poena, a treći francuski igrač Nikola Batum je dodao 12.

Što se tiče poraženog sastava, Jonas Valančiunas je imao 18 poena i 8 skokova, dok je Mantas Kalnietis imao 12.

U doigravanju od 17. do 32. mjesta Njemačka je bila bolja od Senegala 89:78. U prvom djelu meča igrala se čvrsta borba i na kraju poluvremena Senegal je vodio 36:37.

Foto: FIBA

U nastavku Njemci su nametnuli svoj ritam igre i na kraju rutinski slavili s plus 11.

Denis Šroder je predvodio Njemce i upisao dabl dabl s 24 poena uz 12 asistencija, dok su dvocifreni bili Vojtman i Tiz sa po 14 poena, 12 je imao Kleber, a 11 je upisao Benzing.

Kod Senegalaca najistaknutiji je bio Ibrahima Faje s 17, Ndoje je upisao 11 poena, a deset je imao Babakar Ture.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve