Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mundobasket: Amerika preslišala Češku na startu

Poznato je da Ameri kreću polako u svako takmičenje, ne igraju punom snagom, ali barem taj početak daje nadu da sa ovim timom SAD-a "može" da se igra. Poslije toga je sve bilo rutinski pa je SAD slavio sa 88:67

Češka Republika svakako ne spada među jače timove na Svjetskom prvenstvu, ali je uspjela da pokaže zube barem u prvoj četvrtini protiv moćne selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: FIBA

Poznato je da Ameri kreću polako u svako takmičenje, ne igraju punom snagom, ali barem taj početak daje nadu da sa ovim timom SAD-a “može” da se igra. Poslije toga je sve bilo rutinski pa je SAD slavio sa 88:67.

Voker (13p), Barns (14p), Tejtum (10p) i Mičel (16p) su bili najefikasniji, a utisak je da SAD može još bolje i u odbrani, što će posebno biti problem za naredne protivnike.

Bilo je tu i zakucavanja i dobrih kontranapada, šuteva sa distance, a i Česi uprkos ubjedljivom porazu mogu slobodno da se opuste i da kažu da su odigrali dobru utakmicu, na gornjoj granici mogućnosti, posebno što u sastavu nemaju najboljeg igrača Jana Veselog.

Očekivano je Tomas Satoranski (17p) bio taj koji je morao da povuče, pratili su ga Hruban (13p) i Bohačik (13p).

U ostalim mečevima Francuska je  uz poteškoće savladala Njemačku 78:74, Dominikanska republika je bila bolja od Jordana 80:76, a Litvanija je razbila Senegal 101:47.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve