Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL Senegal savladao domaćina, Katar postigao svoj prvi gol

U posljednjem kolu grupe A 29. novembra Katar će igrati protiv Holandije, a Senegal ide na megdan Ekvadoru

Fudbaleri Senegala savladali su domaćina Katar sa 3:1 u utakmici drugog kola grupe “A” na Mundijalu.

Afrička selekcija potpuno zasluženo stigla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu, a Katar odigrao dosta bolje nego na premijeri protiv Ekvadora i postigao svoj prvi gol u istoriji Mundijala.

U prvih deset minuta dva puta su prijetili Senegalci preko Sara i veziste Mendija. Prvu dobru priliku na meču propustio je napadalč Senegalaca Dijediju u 17. minutu kada je poslije centaršuta iz kornera šutirao glavom malo pored gola.

Sporan detalj dogodio se u 32. minutu kada je najbolji igrač domaćih Afifi soboren u šesnaestercu rivala, a sudija Lahoz ipak nije pokazao na “bijelu tačku”.

Devet minuta kasnije poveo je Senegal. Veliku grešku načinio je centralni štoper Katara Huhi, a to iskoristio napadač Senegalaca Bulaje Dija.

Samo tri minuta igre u nastavku bila su dovoljna Senegalu da duplira prednost. Odličan centaršut iz kornera Jakobsa u gol je pretvorio još boljim udarcem glavom u dalji ugao Famara Dijediju.

U posljednjih pola sata upoznali smo neki “novi” Katar, Krenuli su domaći da igraju u skladu sa zvanjem aktuelnog prvaka Azije.

Prvu dobru priliku za Katar propustio je napadač Almoez u 63. minutu, ali je odbranio Mendi. To je ujedno bio i prvi udarac domaćin u okvir gola na dosadašnjem Mundijalu.

Četiri minuta kasnije nova šansa za domaćina. Šutirao je Mohamed glavom iz neposredne blizine, a ponovo se istakao Mendi.

Ništa golman Čelsija nije mogao u 78. minutu kada je rezervni napadač domaćih Mohamed Muntari iskoristio dobar centaršut sa desne strane Mohameda i postigao prvi, istorijski gol na Mundijalima za Katar.

Ipak, šest minuta kasnije Senegalci su trećim pogotkom riješili pitanje pobjednika. Rezervista Ndiaje uposlio je još jednog igrača koji je u igru ušao sa klupe Bambu Dijena, a fudbaler Olimpika iz Marseja potvrdio trijumf svoje selekcije.

Od 17 sati se igra drugi meč u “A” grupi danas. Sastaju se selekcije Ekvadora i Holandije.

U posljednjem kolu grupe A 29. novembra Katar će igrati protiv Holandije, a Senegal ide na megdan Ekvadoru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve