Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL: Savršena Engleska demolirala Iran

U ovoj grupi se večeras od 20 sati sastaju SAD i Vels. Prema viđenom u prvom susretu, to bi mogla da bude i direktna borba za drugo mjesto. Teško će Englezi ispustiti prvo u ovoj konkurenciji

Fudbaleri Engleske su na savršen način otvorili Mundijal u Kataru, pošto su pregazili Iran sa 6:2, u prvom kolu grupe B.

Dvostruki strijelac bio je Bukajo Saka, po jednom su pogađali Belingem, Sterling, Rašford i Griliš, dok je golove za Iran dao Mehdi Taremi.

Selekcija Gereta Sautgejta pružila je autoritativnu partiju, pokazala da visoki ciljevi nisu bez utemeljenja, a osporavani Hari Megvajer je opravdao povjerenje selektora i odigrao jako dobar meč sve do 68. minuta kada mu se slošilo, pa je morao da izađe iz igre.

Iran sa svim svojim problemima u državi potpuno nadigran, pa Karlosu Keirošu slijedi težak posao da ekipu regeneriše pred utakmice odluke protiv Velsa i SAD-a.

Susret na Kalifa internacionalnom stadionu u Dohi počeo je jezivom povredom glave golmana Irana Beiranvand, koga je zamijenio Hoseini.

“Gordi albion” je od samog starta zagospodario terenom, stezao obruč oko gola Irana, koji se nisko branio, a blok Persijanaca probijen je nakon udaraca iz ugla.

U 32. minutu je korner izveden sa desne strane, Megvajer je izveo nebeski skok i udarcem glavom uzdrmao prečku.

Samo tri minuta kasnije Iran je kapitulirao. Bila je to sjajna akcija Engleza koju su započeli štoperi Megvajer i Stouns, nastavili Maunt i Sterling, ovaj drugi je odložio loptu za Luka Šoa koji je utrčavao sa lijeve strane, uslijedio je savšren centaršut, a sve je to sjajno ispratio supertalentovani Belingem, ubacio se iz drugog plana i glavom lobovao Hoseinija, za 1:0.

Prednost je duplirana u 43. minutu. Šo je izveo korner sa lijeve strane, gađao Megvajera, koji je nadskočio Šešmija, spustio loptu za Bukaja Saku, a ovaj je efektnim šutem sa 12-13 metara zakucao pod prečku.

Iran se nakon ovog gola otvorio, ali je odmah brutalno kažnjen. Munjevita akcija razigrane Engleske, povukao je Belingem, a uslijedila je asistencija Kejna i egzekucija Sterlinga, za 3:0 u 45. minutu.

Zbog one situacije sa početka, prvo poluvreme je produženo za 14 minuta ali se rezultat nije mijenjao.

Promijenio se u 62. minutu, kada se Saka u polukontri poigrao sa Irancima i matirao Hoseinija po drugi put na utakmici, za 4:0.

Slabost, koju bi ozbiljnije ekipe od Irana mogle da iskoriste, Engleska je pokazala u 65. minutu. Naivno postavljanje Stounsa i Megvajera iskoristio je opasni napadač Mehdi Taremi i iz svoje prve šanse matirao Pikforda, za 4:1.

Geret Sautgejt je u 70. minutu izvršio četvorostruku izmenu, jedan od igrača koji su ušli bio je Markos Rašford i bilo mu je potrebno samo nekoliko sekundi da pas Harija Kejna pretvori u pogodak, za 5:1.Rašford je “lažnjakom” izbacio Mahida Hoseinija i onda rutinski savladao njegovog prezimenjaka Hoseina.

Na 6:1 povisio je Džek Griliš u 90. minutu. Bila je akcija rezervista, Kalum Vilson je odradio najveći dio posla, a Griliš bio na pravom mjestu i plasirao loptu u mrežu.

Mogao je Iran u desetominutnoj nadoknadi vremena do drugog gola, Serdar Azmun je bio u prilici i pogodio prečku.

Drugi gol je ipak došao i to u 103. minutu. Iran je dobio penal, koji je u pogodak pretvorio Taremi, za konačnih 6:2.

U ovoj grupi se večeras od 20 sati sastaju SAD i Vels. Prema viđenom u prvom susretu, to bi mogla da bude i direktna borba za drugo mjesto. Teško će Englezi ispustiti prvo u ovoj konkurenciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve