Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL Nova blamaža Srbije, nezasluženo osvojili bod protiv očajnog Kameruna

Snovi o finalu Svjetskog prvenstva koje je Srbija imala uoči početka Mundijala sada već izgledaju nedostižno

Fudbaleri Srbije su remizirali s Kamerunom rezultatom 3:3 u meču drugog kola grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Čini se da je Srbija spasila bod, iako je vodila 3-1. Snovi o finalu Svjetskog prvenstva koje je Srbija imala uoči početka Mundijala sada već izgledaju nedostižno.

Prvi su na susretu zaprijetili su igrači Srbije.

U 11. minuti Mitrović se majstorski oslobodio svog čuvara i sebi stvorio prostor za udarac lijevom nogom, no pogodio je samo stativu.

Šest minuta kasnije Kamerunci su nespretno reagovali u odbrani i lopta je stigla do Mitrovića koji je iz odlične pozicije šutirao silovito i promašio čitav gol.

Kamerun je prvi put zaprijetio u 19. minuti kada je Kunde je izbio iskosa s desne strane sam na Milinković-Savića i uputio silovit udarac, ali mu je golman Srbije fantastično odbranio.

Kamerun je poveo u 29. minuti nakon kornera. Kunde je ubacio s lijeve strane, N'Koulou je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je njegov saigrač iz odbrane Castelletto neometan ubacio loptu u gol.

U 44. minuti Kunde je mogao dokrajčiti Srbiju kada je ponovo izašao sam pred gol Srbije, ali iz dva pokušaja nije savladao Milinković-Savić.

Taj promašaj je Srbija kaznila u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je stigla do preokreta. Najprije je u 45+1. minuti Tadić ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Pavlović je glavom pogodio za 1:1, a potom je u 45+3. Milinković-Savić nakon asistencije Živkovića pogodio s ivice šesnaesterca za 2:1.

Srbija je na samom početku drugog poluvremena povećala vodstvo. Kamerunci su izgubili loptu na svojoj polovini, Srbijanci su odigrali lijepu akciju koju je na kraju u pogodak za 3:1 pretvorio Mitrović.

U 64. minuti rezervista Aboubakar je postigao najljepši pogodak na utakmici. Pobjegao je odbrani Srbije i potom na spektakularan način lobovao Milinković-Savića. Sudija je poništio gol zbog ofsajda, no VAR je ustanovio da se napadač Kameruna nalazio u dozvoljenoj poziciji i pogodak je priznat.

Taj pogodak je šokirao Srbijance koji su samo dvije minute kasnije primili i treći pogodak. Ponovo je u pitanju bila jednostavna akcija, ponovo je Aboubakar pobjegao odbrani Srbije, no ovaj put je odlučio asistirati Choupo-Motingu kojem nije bilo teško pogoditi za 3:3.

Do kraja susreta obje ekipe su pokušavale stići do četvrtog gola i pobjede, no nisu u tome uspjele.

U drugom meču ovog kola u grupi G Brazil će igrati protiv Švicarske danas u 17 sati i ekipa koja pobijedi bi osigurala plasman u osminu finala.

Definitivna odluka o putnicima u četvrtfinale iz ove grupe će pasti u posljednjem kolu, 2. decembra, kada će Srbija igrati protiv Švajcarske, a Kamerun protiv Brazila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
28.11.2022-16:48 16:48

Da je AV diga mi ga možda bi pobijedili..