Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mundijal: Klasik dva bivša šampiona svijeta, snažni Portugal i čudo iz Afrike

Sigurni smo da nas i danas očekuju dva vrhunska duela

Drugi polufinalni par na Mundijalu u Kataru dobićemo večeras. Sinoć smo gledali dva nevjerovatna meča koje su odlučili jedanaesterci, Hrvatska i Argentina boriće se za veliko finale, a sigurni smo da nas i danas očekuju dva vrhunska duela.

Od 16 sati Maroko će nakon senzacije i eliminacije Španije, pokušati da pomrsi konce Portugalu koji je demolirao Švajcarsku 6:1. Dvije selekcije su u istoriji odigrala samo dva meča, 2018. godine na SP u Rusiji, Portugal je slavio 1:0 golom Kristijana Ronalda. Na Mundijalu 1986. u Gvadalahari, Maroko je slavio 3:1.

Spektakl je zakazan za 20 sati kada se sastaju Engleska i Francuska. Obje ekipe su možno došle do polufinala. “Gordi albion” je izbacio Senegal 3:0, dok su “Galski pjetlovi” eliminisali Poljsku 3:1. Veliki broj utakmica odigrale su dvije selekcije, posljednji 2017. godine u prijateljskom okršaju bilo je 3:2 za Francuze. Od velikih takmičenja, izdvajamo remi od 1:1 na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Donjecku.

Na EP 2004. godine u Lisabonu, Francuska je slavila 2:1 golovima Zidana, jedini gol za Engleze postigao je Lampard. Posljednji put na Svjetskim prvenstvima igrali su 1982. godine, i tada su Englezi bili bolji 3:1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve