Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL Iran ostvario istorijsku pobjedu protiv Velsa

Večeras se u ovoj grupi sastaju Engleska i SAD

Fudbaleri Irana pobijedili su Vels sa 2:0 u drugom kolu grupe B Mundijala u Kataru.

Velšani su prvi zaprijetili, Kifer Mur je imao dobru priliku u 12. minutu igre – bez gola za igrača Bornmuta.

Uzvratili su Iranci. Selekcija koju predvodi Keiroš dolazi do gola, koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Lepa kombinatorika, ali Golizadea i Azmun su se malo zaigrali.

Sa 0:0 se odlazi na pauzu. U drugom poluvremenu reprezentacija Irana preuzima inicijativu – nevjerovatne šanse su propustili u 52. minutu. Prvo je Azmun sjajno pobjegao odbrani i šutirao, ali pogađa stativu.

Odbitak dolazi do Golizade koji sjajno šutira, ali on “ovjerava” Henesijevu stativu koji poslije još jednog odbitka konačno dolazi do lopte. Velšani nastavljaju da prave greške, Taremi u kontru, ali pokušaj napadača Porta je izblokiran.

Iran odlično igra, još jedna velika prilika u 73. minutu. Eztolahi odlično šutira, ali Henesi skida čist gol.

Konačno smo vidjeli nešto malo više i od Velsa. Odlična povratna Mura za Dejvisa, jak šut defanzivca Totenhema, ali golman Irana odbija u korner. U 86. minutu golman Henesi pravi veliku grešku. Golman Velsa istrčava van svojih 16 metara, ruši Taremi, ali sudija na iznenađenje svih pokazuje samo žuti karton. Uslijedio je poziv VAR-a, odluka je preinačena u crveni karton za golmana “zmajeva”. Ovo je ujedno bio i prvi crveni na tekućem Mundijalu.

Kada smo mislili da će doći do podjele bodova – GOL! Iran dolazi do pobjede prelijepim pogotkom Češmija u 98. minutu za slavlje od 1:0. Uslijedio je raspad Velsa, Iran u 11. minutu nadoknade dolazi do 2:0 golom Ramina i to je ovjera velikih tri boda.

Večeras se u ovoj grupi sastaju Engleska i SAD.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve