Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

MUNDIJAL Dobar meč Urugvaja i Koreje, ali bez golova i pobjednika

Obje ekipe ušle su utakmicu izuzetno oprezno. Tako u prvih 15 minuta nismo vidjeli niti jedan udarac ka golu. Južna Koreja je uglavnom imala loptu u svom posjedu, dok su se Urugvajci organizovano branili

Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje remizirali su, 0:0, u prvom meču grupe “H” na Mundijalu u Kataru.

Obje ekipe ušle su utakmicu izuzetno oprezno. Tako u prvih 15 minuta nismo vidjeli niti jedan udarac ka golu. Južna Koreja je uglavnom imala loptu u svom posjedu, dok su se Urugvajci organizovano branili.

Prvi udarac ka golu ipak su uputili “urusi” i to u 19. minutu. Štoper Himenez je dugom loptom pronašao Valverdera koji je sjajno iskontrolisao pas, ali je šutirao visoko preko prečke.

Tri minuta kasnije novi dobar napad Urugvajaca. Mladi ofanizavac Pelistir uputio je centaršut sa desnog boka, ali su napadači Nunjez i Suarez zakasnili da upute udarac.

Korejanci su najbolju priliku u prvom dijelu imali u 34. minutu kada je desni bek Mon-Hvan Kim probio po desnoj strani, pronašao neometanog napadača Ui-Đo Hvanga na nekih sedam-osam metara od gola Rošeta, ali je fudbaler Olimpijakosa šutira jako loše.

Najbolju šansu na utakmici imali su Urugvajci dva minuta prije kraja prvog poluvremena. Valverde je uputio sjajan centaršut iz kornera, a najviši u skoku bio iskusni štoper Godin, zakucao je loptu glavom , ali se na putu ka golu i sprečila stativa.

U drugom poluvremenu rivali su bili još oprezniji i spremni da prihvate remi na mundijalskoj premijeri.

Urugvaj je imao terensku inicijativu, ali ne i prave prilike. Uglavnom su “urusi” napadali po lijevoj strani gdje je, nekarakteristično za njega, bio golgeter Liverpula Darvin Nunjez, dok je Suarez bio u špicu, ali se nije proslavio danas.

U 64. minutu selektor Urugvaja Dijego Alonso izmijenio je Suareza i umjesto njega u igru poslao još jednu legendu tamošnjeg fudbala Edinsona Kavanija.

Ipak, i poslije ulaska Kavanija, Nunjez je ostao centralna figura u ekipi Urugvaja. Upravo je on uputio jedini ozbiljan udarac ka golu Korejanaca u drugom dijelu. Igrao se 81. minut kada je Nunjez sebi izborio prostor za udarac sa ivice kaznenog prostora, ali nije uspeo da pogodio okvir gola.

Fantastičan udarac u 89. minutu sa velike distance uputio je Valverde, golman Južne Koreje Kim samo je pogledom ispratio let lopte koja je, baš kao i u prvom poluvremenu, pogodila stativu.

Drugi meč ove grupe igra se od 17 sati i u njemu se sastaju reprezentacije Portugalije i Gane.

U narednom kolu 28. novembra Urugvaj će igrati protiv Portugalije, dok Južnu Koreju očekuje duel sa Ganom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve