Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mulalić: Nemamo čega da se stidimo, okrećemo se prvenstvu

Drita je zaslužila prolaz, bila je bolja i zrelija, s tim što ni Dečić nije bio bez šansi. Na Kosovu je imao prednost od 1:0, a u revanšu mogao da povede u finišu kada je Anđelo Rudović promašio priliku da odvede meč u produžetke

Prvo evropsko iskustvo Dečića trajalo je osam dana. Tuzani su eliminisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija poslije dvostrukog poraza od Drite u Prištini je bilo 2:1, prije dvije noći u Podgorici 1:0.

Drita je zaslužila prolaz, bila je bolja i zrelija, s tim što ni Dečić nije bio bez šansi.

Na Kosovu je imao prednost od 1:0, a u revanšu mogao da povede u finišu kada je Anđelo Rudović promašio priliku da odvede meč u produžetke.

– To su sitnice koje odlučuju. Imali smo priliku da povedemo, a onda primili gol iz prekida koji nije trebalo da se desi. Momci, ipak, nemaju čega da se stide, unazad nekoliko godina Dečić se borio da ne ispadne u treću ligu, a sad smo izašli u Evropu. Ekipa će rasti, ponavljam nemaju čega da se stide”, rekao je trener Edis Mulalić za Pobjedu i dodao:

– Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu kad smo vidjeli da možemo i znamo. Ostaje žal jer su ekipe izjednačenog kvaliteta. Presudila je činjenica da Drita četiri od posljednjih pet sezona nastupa u evropskim takmičenjima, dok je mojim momcima ovo prvi izlazak na međunarodnu scenu. Sigurno će nam ovo pomoći.

Tuzani su bili previše povučeni, svaki pokušaj kreacije igrači Drite ,,sjekli” su u korijenu. U nastavku je Dečić izgledao opasnije, ali ne toliko da bi izbacio kvalitetnijeg od sebe.

– Htjeli smo da kontrolišemo utakmicu, ali previše smo to željeli u prvom poluvremenu. Kao da smo sa dozom straha ušli u utakmicu. Mnogo bolje smo zaigrali nakon odmora, ali su opet presudile te sitnice i neiskustvo. Rekao sam odmah momcima u svlačionici da podignu glave, nemamo za čim da žalimo. Prošla je iskusnija ekipa, a ne bolja. Za nas je ovo veliko iskustvo, dodao je Mulalić.

Bosansko-hercegovački stručnjak u revanšu nije mogao da računa na Džonatana Drešaja i Matiju Božanovića.

– Nedostajali su obojica. Matija je fudbaler koji intenzivno trči, svih 90 minuta. Momak treći put od finala kupa protiv Budućnosti lomi nos. To su stvarno nevjerovatni pehovi, sada razmišljamo kako da ga osposobimo za početak domaćeg takmičenja. Moraćemo da pravimo neke maske za njega. Iza Drešajaje takođe odlična sezona. Međutim, momci koji su ih zamijenili odlično su odradili posao, naveo je Mulalić.

Dečić se okreće domaćem prvenstvu, koje startuje 24. jula. Mogu li Tuzani da ponove prošlu sezonu?

– To je ono od čega jedemo hljeb. Nama je to prioritet. Učinićemo sve da se što bolje pripremimo, zaključio je Edis Mulalić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve