Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mugoša na Evropskom kupu u Beogradu

Za prestižno takmičenje vrijedno je trenirao i pripremao se u kik-boks klubu ,,Strugar tim“ uz pomoć proslavljenog Ivana Strugara i Predraga Durkovića

Šampion države, Balkana, Evrope i vicešampion svjetskog kupa u kik-boksu Miloš Mugoša takmičiće se u Evropskom kupu K1, koji se od 18. marta održava u Beogradu.

Za to prestižno takmičenje vrijedno je trenirao i pripremao se u kik-boks klubu ,,Strugar tim“ uz pomoć proslavljenog Ivana Strugara i Predraga Durkovića.

Mugoša, jedan od najperspektivnijih sportista Crne Gore, iskreno govori o svojim ambicijama na tom takmičenju.

– Idemo po prvo mjesto. Moje najjače i najveće oružje je srce jer ,,boj ne bije oružje već srce u junaka“ – poručuje Mugoša.

A da osamnaestogodišnjem Podgoričaninu hrabrosti ne fali potvrđuje anegdota sa Evropskog prvenstva za kadete i juniore u Budvi, koje je osvojio uprkos tome što je u drugom meču slomio šaku.

– To se desilo u toku takmičenja koje je održano u Budvi, prošle godine. U prvoj rundi drugog meča, protiv takmičara iz Hrvatske napukla mi je šaka desne ruke. Zato sam se u nastavku takmičenja više fokusirao na udarce nogama i lijevom rukom. Nijesam otišao poslije meča na pregled kod doktora, jer mi ne bi dao da radim finale sa takvom rukom, a ja nijesam htio da predam finale. Sljedeći meč, finale, osvojio sam uprkos velikom bolu – ispričao je Miloš za Pobjedu.

Želju da se bavi kik-boksom u njemu je probudio njegov otac Goran, koji se takođe bavio tim sportom. Gledajući ga Miloš je, kaže, odlučio da trenira.

– Prvo sam krenuo rekreativno, ali sam se vrlo brzo se zaljubio u ovaj sport. Počeo sam kao dvanaestogodišnjak u kik-boks klub ,,Star imidž“. Poslije svega godinu otišao sam na prvo takmičenje i ostvario odličan rezultat, tri pobjede u tri meča – prisjeća se Mugoša.

Više ulagati u sport

Miloš Mugoša ocjenjuje da bi odnos prema sportu u Crnoj Gori mogao biti znatno bolji jer bi se na taj način više mladih motivisalo da se posvete nekoj disciplini. Smatra da je upravo kik-boks u nezadivnom položaju.

– Finansijsko stanje je veoma loše, nema mnogo ulaganja i većinom se finansiramo samostalno. Smatram da bi većim ulaganjima i stvaranjem boljih uslova, momci koji se opredijele za ovaj zahtjevan sport imali više šansi da pokažu šta mogu – istakao je Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve