Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mrvaljević otvoreno Begoviću: Spasite crnogorski sport od svog ega i dajte ostavku

Tom prilikom Mrvaljević je istakao da bi Begović trebao da podnese ostavku kako bi crnogorski sport spasio od svog ega kojim ga konstantno urušava

Crnogorski džudista Srđan Mrvaljević obratio se direktoru Uprave za sport i mlade Marku Begoviću putem otvorenog pisma da nanosi štetu sportu u Crnoj Gori.

Tom prilikom Mrvaljević je istakao da bi Begović trebao da podnese ostavku kako bi crnogorski sport spasio od svog ega kojim ga konstantno urušava.

Otvoreno pismo Mrvaljevića prenešeno je u cjelosti:

– Kao zaslužni sportista Crne Gore koji je čitav svoj život posvetio kvalitetnoj promociji džudo sporta u Crnoj Gori, a svojim skromnim sportskim rezultatima dao svoj doprinos kvalitetnoj promociji Crne Gore u Evropi i svijetu, želio bih da Vas zamolim da prestanete sa radnjama i izjavama koje nanose štetu sportu u Crnoj Gori.

Vaša izjava, u kojoj tvrdite, da Vam je predsjednik Svjetske džudo federacije predložio da rukovodstvo džudo saveza Crne Gore treba da biraju ”BIVŠI I SADAŠNJI CRNI POJASEVI” je potpuna neistina i zloupotreba Internacionalne džudo federacije i njenog predsjednika, gospodina Vizera.

Šta je sledeće čime ćete nas iznenaditi? možda da Vam je predsjednik FIFA-e, uz kafu na aerodromu, sugerisao da rukovodstvo Fudbalskog saveza umjesto klubova trebaju da biraju bivši i sadašnji golmani ili samo desni bekovi?!

Upoznaću Vas sa činjenicom da je džudo prestižan olimpijski borilački sport, a ne neka mitska vještina nindža ratnika sa Dalekog istoka, a da je Crna Gora moderna, građanska i sekularna država sa jasnim zakonskim procedurama, a ne plemenska zajednica, kakvom je Vi želite predstaviti.

Crni pojas u džudou predstavlja majstorsko zvanje iz poznavanja džudo sporta, ono traje čitav život i ne postoje ”bivši” i ”sadašnji” nosioci crnih pojaseva.

Takođe, crni pojas u džudou nigdje u svijetu ne donosi pravo glasa na skupštinama, pa bi bilo zanimljivo šta o ovoj Vašoj ”ekspertskoj” ideji imaju da kažu međunarodne institucije i MOK.

Neprihvatljivo je da Vi kao čovjek koji je zadužen za kreiranje pravnog ambijenta i sprovođenje zakonskih procedura iz oblasti sporta u Crnoj Gori izjavljujete ovakve nebuloze i pokušavate da ih nametnete kao moguća zakonska rješenja.

Sada je, međutim, potpuno jasno da su hajke koje ovih dana sprovodite na sportske saveze, kao i rješenja kojima brišete pojedine, zasnovane isključivo na Vašem ličnom interesu, neznanju i amaterskom tumačenju prava i sudskih presuda, a ne na realnom i činjeničnom stanju kao i poštovanju zakona.

Često se u javnosti predstavljate kao međunarodni “ekspert” iz oblasti sporta koji će spasiti crnogorski sport i podnijeti bezbroj krivičnih prijava kada se promijeni tužilaštvo.

Želite li to da potcijenite naše tužilaštvo i insinuirate da naši tužioci ne rade po zakonu?!

V.d. direktore Begoviću za kratko vrijeme ste uspijeli da napravite potpuni haos u oblasti sporta, izbrišete međunarodno priznati Judo savez, javno napadnete Atletski savez koji ima najbolju sportskinju Crne Gore, negativno kritikujete Crnogorski olimpijski komitet, smanjite budžet sporta za iduću godinu i Vašim izjavama pokažete nekulturu, neznanje i nepoštovanje svega što je rađeno prije Vašeg dolaska, a čiji su rezultati egzaktni i nijesu za potcjenjivanje.

Ukoliko zaista želite da ”spasite” crnogorski sport, morate ga prije svega spasiti od Vašeg ega, pa shodno tome podnesite danas ostavku i na taj način dajte svoj doprinos, jer će svaki nastavak Vašeg djelovanja dovesti do potpunog urušavanja sporta u Crnoj Gori i degradacije države u međunarodnim sportskim institucijama.

Prepustite Vaše mjesto nekome ko će raditi profesionalno, u skladu sa zakonom i ko će racionalnim postupcima bez mržnje i ostrašćenosti doprinijeti da se unaprijedi zakonski okvir i riješe zakonska ograničenja, kako bi se sport u Crnoj Gori unaprijedio i nastavio svoju trofejnu tradiciju, poručio je Srđan Mrvaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve