Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mrvaljević o Begoviću: Anonimni teniser, nelegitimni direktor i troglavi arapin

Mrvaljević ističe da je kao vrhunski sportista, ali prije svega kao ozbiljan i odgovoran čovjek kome je stalo do sudbine džudo sporta i sportista u Crnoj Gori, više puta javno ukazivao na nezakonito, ali i toksično djelovanje Begovića na sportsku oblast

Proslavljeni džudista Srđan Mrvaljević se oglasio povom konstatacije Inspekcije za sport da Marko Begović ne ispunjava uslove za direktora Uprave za sport.

– Imajući u vidu da je upravna inspekcija konstatovala da Marko Begović ne ispunjava uslove za vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, postavlja se pitanje legitimnosti rješenja koje je donio o brisanju Judo saveza, ali i svakog drugog dokumenta kojeg je potpisao Begović.

Kao vrhunski sportista, ali prije svega kao ozbiljan i odgovoran čovjek kome je stalo do sudbine džudo sporta i sportista u Crnoj Gori, više puta sam javno ukazivao na nezakonito, ali i toksično djelovanje Begovića na sportsku oblast.

Umjesto unapredjenja pravnog ambijenta i rešavanja zakonskih ograničenja radi daljeg razvoja sporta u Crnoj Gori, Begovic se potpuno posvetio podmetanjima i pokušajima diskreditacije svojih prethodnika, ali i čelnih ljudi sportskih saveza koji mu politički nijesu po volji.

Svakodnevni javni nastupi u kojima govori o ”reformi” sportske oblasti i ”notiranju” stotina nepravilnosti imaju za cilj da javnosti predstave iskrivljenu sliku o funkcionisanju sportske oblasti, ali i potpuno omalovaže dosadašnja sportska dostignuća naših sportista, sportskih radnika i funkcionera.

Javno iznošenje neistina i pokušaj diskreditacije drugih kako bi sebe uzdigao, pokazuje da se radi o jednom nesigurnom čovjeku velikih ambicija, a malog formata koji definitivno nikada nije razumio filozofiju sporta i kojem su vrijednosti poput poštovanja, skromnosti, učtivosti, hrabrosti i fer-pleja potpuno nepoznati.

Njegova izjava da umjesto klubova rukovodstvo Džudo saveza treba da biraju ”bivši i sadašnji crni pojasevi” pokazuju svu ozbiljnost i znanje ovog ”eksperta”. Očekujem da će uskoro izaći sa idejom da rukovodstvo Fudbalskog saveza biraju bivši i sadašnji golmani.

Notirajući svakodnovne izmišljene nepravilnosti u svim savezima koji mu nisu bili po volji i pokušavajući da raznim podmetanjima degradira ljude koji pošteno rade svoj posao, Begović je zaboravio da notira da on lično ne ispunjava osnovne zakonske uslove za obavljanje funkcije direktora i da pored ovog ima još dva radna odnosa sa punim radnim vremenom čime je u potpunosti degradirao samog sebe.

Ovim je pokazao da nije nikakav ekspert za sportsku oblast, ali da definitivno jeste ”fenomen” koji u isto vrijeme, suprotno zakonu o radu, obavlja istovremeno tri posla sa punim radnim vremenom.

Ova situacija me dosta podsjeća na film ”Tesna koža” u kome Pantić naziva Šojica dvoglavi arapin, samo što izgleda mi u Crnoj Gori imamo i troglavog arapina.

Judo savez će podnijeti krivičnu prijavu protiv Marka Begovića zbog toga što je kao neovlašćeno i nezakonito izabrano lice donio i nezakonito rješenje o brisanju Judo saveza.

Potpuni zastoj u sportskoj infrastrukturi, smanjenje budžeta namenjenog za sportiste za 600 hiljada eura, otvoreni pokušaj miješanja u autonomiju sportskih saveza i COK-a, kao i bespravno brisanje međunarodno priznatih saveza moraju biti crveni alarm za čitavu sportsku porodicu u Crnoj Gori.

Nadam se da će se vrlo brzo desiti pozitivne promjene u sportskoj oblasti i da će sportisti uz pomoć COK-a I svojih matičnih saveza prevazići trenutne probleme i spremno dočekati takmičarski 2022 godinu, napisao je u saopštenju Srđan Mrvaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve