Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mračević: Jadranu je mjesto u Ligi šampiona

Jadran Carine je prije dva dana trebalo da obavijesti LEN da li će nastupati u novoj sezoni Lige šampiona, ali je odluku prolongirao za još koji dan. Razlog je jasan finansije i dalje muče klub iz Herceg Novog, a istovremeno poziv u evropsku elitu se ne odbija tako lako

Da li će se u našem zalivu i naredne sezone igrati najbolji evropski vaterpolo ili klub sa Škvera čeka neizvjesna sezona u kojoj bi zavisio od sudbine Jadranske lige, biće jasno u narednih par dana.

Foto: PVK Jadran

Jadran Carine je prije dva dana trebalo da obavijesti LEN da li će nastupati u novoj sezoni Lige šampiona, ali je odluku prolongirao za još koji dan. Razlog je jasan finansije i dalje muče klub iz Herceg Novog, a istovremeno poziv u evropsku elitu se ne odbija tako lako.

“Da, finansije su i dalje probem, jer je poznato da su naši sponzori uglavnom vezani za turizam, a znamo koliko muka ta grana ima zbog pandemije virusa COVID-19. Međutim, ono što je najvažnije ne možemo tako lako da odustanemo od Lige šampiona”, istakao je za Dnevne novine Miloš Mračević, sportski direktor Jadran Carina. “Želimo da Jadran i naredne sezone nastupa u najjačem evropskom takmičenju i učinićemo sve da tako bude, a javnost će u narednim danima biti blagovremeno obaviještena od našoj odluci”.

Za razliku od mnogih drugih sportova, kod vaterpola klubovi nemaju finansijsku korist od Lige šampiona, ali mnogo je drugih razloga zbog kojih bi Jadran morao da bude dio elite.

“Smatramo da je Jadranu mjesto u Ligi šampiona, a tako misle i u LEN-u čim su nam uručili vajld kartu. Uz sve to smatramo da je veoma bitno u sezoni u kojoj je neizvijesna sudbina Jadranske lige, a u kojoj će se i reprezentacija boriti za Olimpijske igre, da imamo klub u evropskim takmičenjima. Bez jakih mečeva neće biti ni igrača za reprezentaciju”, jasan je Mračević.

Da li u LEN imaju razumijevanja zbog odlaganja konačne odluke?

“Naravno, uostalom to i njihov poziv Jadranu potvrđuje. U svakom slučaju i sam start sezone zbog novog korona virusa je i dalje u magli, tako da je očekivano razumijevanje od strane LEN”, zaključio je Mračević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve