Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

MPNKS: Od Crne Gore se očekuje da uspostavi odgovarajući sistem za borbu protiv dopinga

Iz MPNKS su istakli da je intenzivnom diplomatskom aktivnošću, Crna Gora izbjegla ozbiljnije posljedice, uključujući suspenziju, ali je, kako kažu, u okviru od četiri mjeseca neophodno uraditi neophodne reformske zahvate

Kako su naveli, Crnu Goru je predstavljao v.d. direktora Uprave za sport i mlade dr Marko Begović. Tom prlikom, Begović je potvrdio spremnost Crne Gore za punu primjenu međunarodno obavezujućih standarda u oblasti borbe protiv dopinga u sportu.

“Na marginima konferencije, Begović je održao niz bilateralnih sastanaka sa ciljem upoznavanja međunarodnih partnera o daljim koracima u pravcu uspostavljanja nezavisne i profesionalne komisije, ali i aktivnostima na promociji koncepta čistog sporta u Crnoj Gori.

Navedeno je da je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu usvojen tokom 44. sjednice Vlade Crne Gore, pa je važno i da ga Skupština Crne Gore usvoji u što skorijem vremenskom roku, kako bi se otpočelo sa procesom otklanjanja svih sistemskih nedostataka”, navodi se u saopštenju.

Iz MPNKS su istakli da je intenzivnom diplomatskom aktivnošću, Crna Gora izbjegla ozbiljnije posljedice, uključujući suspenziju, ali je, kako kažu, u okviru od četiri mjeseca neophodno uraditi neophodne reformske zahvate.

“Sagovornici su, s druge strane, ukazali da se od Crne Gore očekuje da uspostavi odgovarajući sistem za borbu protiv dopinga, ali i da aktivno učestvuje u međunarodnim forumima i radu ekspertskih tijela”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve