Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Moto: Kvartararo osvojio novu pol poziciju uz rekord staze u Asenu (VIDEO)

Fabio je došao do treće pol pozicije u karijeri posle Barselone i Heresa

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Holandije u Asenu. Drugi će biti Maverik Vinjales, a treći Aleks Rins.

Foto: Bjbikers.com

Mark Markes je imao četvrto vreme, Andrea Doviciozo tek 11, a Valentino Rosi nije ni bio u Q2 djelu kvalifikacija.

Pol Espargaro i Aleks Rins su od početka Q1 djela kvalifikacija bili najbolji i na kraju su završili na prve dvije pozicije. Valentino Rosi je u tom djelu kvalifikacija imao dosta problema i u svom poslednjem brzom krugu je napravio tek četvrto vrijeme što znači da će devetostruki svjetski šampion početi tek sa 14. pozicije trku u nedjelju. Frančesko Banjaja je bio trećeplasirani, a probleme u Q1 delu kvalifikacija je imao Žoan Zarko koji trku počinje kao 18.

https://twitter.com/MotoGP/status/1144944566275125250

U prvom izlasku na stazu u Q2 najprije je najbrže vrijeme postavio Mark Markes ali je njega brzo nadmašio Aleks Rins postavivši najbolji krug u Asenu ikad. Fabio Kvartararo je zatim došao do pozicije dva, a u dva kruga nije uspeo da nadmaši Rinsa na Suzukiju. Maverik Vinjales je imao treće vrijeme dok su Dukatijevi vozači u tim momentima imali veliki zaostatak za vodećima.

https://twitter.com/MotoGP/status/1144952076642000896

Posle pauze u kojoj su svi vozači bili u garažama prvi je izašao Maverik Vinjales koji je odmah postavio brže vreme od Aleksa Rinsa i to za tri desetinke. Odgovor je stigao od Fabija Kvartarara koji je imao vreme 1:32.01. Imao je El Diablo još jedan odličan krug ali nije uspeo da vozi brže od prethodnog kruga, dok ostali vozači nijesu mogli da isprate ritam mladog Francuza. Fabio je inače došao do treće pol pozicije u karijeri posle Barselone i Heresa.

https://twitter.com/MotoGP/status/1144952675622162432

Drugi će u Asenu startovati Maverik Vinjales, treći Aleks Rins, četvrti Mark Markes.

Trka za Veliku nagradu Holandije u Asenu je sjutra od 14 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve