Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Moto GP: Vinjales donio prvi trijumf Jamahi u Asenu (VIDEO)

Španski motociklista je na legendarnom „Asenu“ Jamahi doneo prvi trijumf ove sezone, a ostvario je svoju 22. pobjedu u karijeri. Takav rasplet znači i da je japanski proizvođač četvrti tim čiji vozač se našao na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja, pošto su to učinili oni koji brane boje Dukatija, Honde i Suzukija

Vozač Jamahe Maverik Vinjales je u direktnom duelu pobijedio branioca titule Marka Markesa, a njima dvojici se na podijumu pridružio Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe.

Foto: Mozzartsport.com

Španski motociklista je na legendarnom „Asenu“ Jamahi doneo prvi trijumf ove sezone, a ostvario je svoju 22. pobjedu u karijeri. Takav rasplet znači i da je japanski proizvođač četvrti tim čiji vozač se našao na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja, pošto su to učinili oni koji brane boje Dukatija, Honde i Suzukija.

https://twitter.com/MotoGP/status/1145313611579101184

Velika nagrada Holandije pružila je mnogo uzbuđenja i veliku borbu za pobjedu u kojoj su učestvovala sva trojica vozača koji su se na kraju i našli na podijumu. Smjenjivali su se u vođstvu mnogo puta tokom svih 26 krugova, da bi se Španci u poslednjih deset krugova odvojili od Kvartarara. Uslijedio je njihov duel, koji je Vinjales rešio nekoliko krugova prije kraja, a potom se odvojio na više od četiri sekunde od branioca titule.

https://twitter.com/MotoGP/status/1145306318238113792

Pored pomenute trojice, u vođstvu se našao i vozač Suzukija Aleks Rins, koji je najbolje startovao, ali je napravio grešku u drugom krugu i tada se borba za trijumf svela na tri slova. Najbolji među ostalima bio je Andrea Doviciozo na Dukatiju, ispred drugog vozača Petronas Franka Morbidelija, njegovog timskog kolege Danila Petručija i Kala Kračloa na LCR Hondi. Osmi je bio Đoan Mir na Suzukiju, a među prvom desetoricom našli su se i vozač Pramak Dukatija Džek Miler i Andrea Janone na Apriliji.

https://twitter.com/MotoGP/status/1145304796544606208

Pored sjajne borbe za pobjedu i Rinsovog ranog odustajanja, osmu trku sezone obilježio je i incident u njenoj ranoj fazi u kojem su van staze završili devetostruki svjetski šampion Valentino Rosi i japanski motociklista Takaki Nakagami. Za sada nema pouzdanih informacija kako je do njega došlo, ali se čini da je ‚Doktor‘ izgubio kontrolu nas svojom Jamahom, a da je Nakagami bio kolateralna šteta.

https://twitter.com/MotoGP/status/1145303894215577606

Na startu Velike nagrade Holandije, inače, nijesmo videli drugog vozača Repsol Honde Horhea Lorenca, koji je u padu tokom slobodnog treninga zadobio prelom pršljena. Španski motociklista će zbog toga propustiti i trku u Njemačkoj narednog vikenda, a u akciju će se vratiti posle ljetnje pauze u Brnu.

Markes sada na čelu generalnog plasmana ima 44 boda više od Dovicioza, a šampionat se nastavlja sljedećeg vikenda na stazi „Sahsenring“.

https://twitter.com/MotoGP/status/1145318567912435712

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve