Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Moto GP: Sjajni Kvartararo uzeo pol u Tajlandu, novi pad Markesa

Tokom Q1 su najpre vodili Pol Espargaro i Kal Kračlou, a u vrhu su tada bili Peko Banjaja i Taki Nakagami. U Q1 je bio i Danilo Petrući, ali je on poslije prvog izlaska na teren bio tek na 11. poziciji

Fabio Kvartararo će startovati prvi na Velikoj nagradi Tajlanda u nedjelju, drugo mjesto u kvalifikacijama je osvojio Maverik Vinjales dok je treći bio Mark Markes.

Kvartararo, Foto: Bjbikers.com

Tokom Q1 su najpre vodili Pol Espargaro i Kal Kračlou, a u vrhu su tada bili Peko Banjaja i Taki Nakagami. U Q1 je bio i Danilo Petrući, ali je on poslije prvog izlaska na teren bio tek na 11. poziciji.

Petrući se uozbiljio i uspio je da dođe do prvog mjesta, Kračlou je napravio drugo vrijeme, a na tri minuta do kraja Q1 djela kvalifikacija je pad imao Frančesko Banjaja. Ipak u samom finišu je Pol Espargaro došao do druge pozicije, a Kal Kračlou nije uspio da odgovori.

https://twitter.com/MotoGP/status/1180384132653862912

Q2 deo kvalifikacija je odlično počeo Mark Markes, ali je još u prvom izlasku Fabio Kvartararo uspio da se popne na prvo mjesto postavši prvi vozač koji je vozio ispod 1:30 krug na stazi u Buriramu. Markesovo vrijeme je inače bilo samo 11 hiljaditinki lošije, a odličan je bio i Maverik Vinjales.

https://twitter.com/MotoGP/status/1180388680927711232

Inače u prvom djelu treninga je udes imao Valentino Rosi koji je tada bio deveti, a skuterom je stigao na vrijeme do garaže kako bi probao još jednom da izađe na stazu.

U nastavku je Fabio Kvartararo i dalje dominirao, a veliki kiks je imao Mark Markes koji je izleteo u petoj krivini. Bilo je tada manje više jasno da jedino Maverik Vinjales može da ugrozi Kvartarara koji je vozio odlično ali je i sam pao i u šljunku je završio kvalifikacije. Vinjales je uspeo da se domogne druge pozicije. Vozači koji su pali nisu doživjeli ozbiljnije povrede.

Kvartararo je kvalifikacije završio sa krugom 1:29.719 što je i rekord staze, Vinjales je imao zaostatak od 106 hiljaditinki, a Markes 202 hiljaditinke. Četvrto vrijeme je imao Morbideli, peto Petrući, a sledili su Džek Miler, Doviciozo, Mir, Rosi, Rins, Pol Espargaro i Aleš Espargaro.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve