Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Moto GP: Petrući ostvario prvenac iz snova u rodnom Muđelu (VIDEO)

Petrući je prvenac ostvario na svom terenu, na stazi „Muđelo“, na 124. trci u Svjetskom šampionatu, pošto je u direktnim duelima bio bolji od glavnih pratilaca. Na kraju mu je najbliži bio branilac titule Mark Markez, dok je treći bio Petrućijev timski kolega Andrea Doviciozo

Vozač Dukatija Danilo Petrući trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, šestoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampiona, i tako došao do prve pobjede u karijeri.

Foto: Motosport.com

Petrući je prvenac ostvario na svom terenu, na stazi „Muđelo“, na 124. trci u Svjetskom šampionatu, pošto je u direktnim duelima bio bolji od glavnih pratilaca. Na kraju mu je najbliži bio branilac titule Mark Markez, dok je treći bio Petrućijev timski kolega Andrea Doviciozo.

https://twitter.com/MotoGP/status/1135165746168979456

Italijanski motociklista je odvozao sjajnu trku, a ključni trenutak desio se u posljednjem krugu, kada je Markes uspio da pretekne i njega i Dovicioza. Petrući je reagovao bukvalno u trenu, provukao se sa unutrašnje strane pored vozača Repsol Honde i potom se do cilja nije osvrtao. Španac je imao samo 43 hiljaditinke zaostatka u odnosu na njega, dok je Doviciozo bio još tri desetinke dalje.

https://twitter.com/MotoGP/status/1135160972295974912

Velika nagrada Italije u kraljevskoj klasi pružila je mnogo uzbuđenja, tokom njenog većeg djela skoro desetorica vozača su se borila za pobjedu, ali je u poslednjih nekoliko krugova su se izdvojila četvorica. Pored vozača koji su se našli na podijumu tu je bio i Aleks Rins na Suzukiju, a svi oni su u nekom trenutku bili na čelu. U poslednjih pet krugova bilo je i te kako jasno da je Petrući taj koji najviše želi pobjedu, za svaki napad je imao odgovor i zasluženo se upisao među pobjednike u Toskani.

https://twitter.com/MotoGP/status/1135163790000033792

Rins je trku završio dvije desetinke iza Dovicioza, a šest sekundi ispred sjajnog Takakija Nakagamija iz LCR Honde. Vozač Jamahe Maverik Vinjales je bio sedmi, ispred test vozača Dukatija Mikelea Pira i Kala Kračloa na drugoj Hondi ekipe LCR. Među najboljom desetoricom našli su se Pol Espargaro, koji vozi za KTM, i Fabio Kvartararo iz Petronas Jamahe.

Šestu trku sezone obelježilo je i odustajanje miljenika domaće publike Valentina Rosija, koji je prvo imao kontakt sa Đoanom Mirom na Suzukiju, a zatim i izletanje sa staze. Na sličan način trku su završili i vozači Pramak Dukatija Džek Miler i Frančesko Banjaja, koji su prvom djelu trke bili u vodećoj grupi. ’Doktor’ je, inače, vodio veliku borbu sa svojim nekadašnjim timskim kolegom Horheom Lorencom za 15. poziciju, pošto su obojica imali loše kvalifikacije, a Španac je na kraju zauzeo 13. mjesto.

https://twitter.com/MotoGP/status/1135158550328684544

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Katalonije na stazi „Katalunja“ 16. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve