Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Moto GP: Markes slomio Kvartarara za trijumf u Mizanu

Aktuelni šampion je napravio veliki korak ka osvajanju svoje osme titule u karijeri 77. trijumfom u karijeri, svojim šestom na stazi „Marko Simončeli“. Na taj način je došao do četvrtog mjesta na listi pobednika svih vremena, a ispred njega su Anhel Nijeto, Valentino Rosi i rekorder Đakomo Agostini sa 122 pobjede

Vozač Repsol Honde Mark Markes upisao je sedmu pobjedu ove sezone, pošto je slavio na 13. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Markes, Foto: Motogp.com

Aktuelni šampion je napravio veliki korak ka osvajanju svoje osme titule u karijeri 77. trijumfom u karijeri, svojim šestom na stazi „Marko Simončeli“. Na taj način je došao do četvrtog mjesta na listi pobednika svih vremena, a ispred njega su Anhel Nijeto, Valentino Rosi i rekorder Đakomo Agostini sa 122 pobjede.

Španac je u cilju imao devet desetinki prednosti u odnosui na Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahe, dok je treći bio vozač fabričke Jamahe Maverik Vinjales.

https://twitter.com/MotoGP/status/1173216699363024901

Markes je u Mizanu slavio pošto je tokom cele trke pratio Kvartarara, koji je vodio od samog starta. Branilac titule je strpljivo čekao trenutak za napad, a on je došao u posljednjem krugu, kada je mladi Francuz reagovao kod prvog, ali kod drugog nije imao snage da uzvrati udarac. Španski motociklista je tako vozača Petronas Jamahe spriječio da se prvi put nađe na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja u kraljevskoj klasi.

Vinjales se u prvom delu trke držao uz vodeći dvojac, ali je potom posustao, međutim, njegovo treće mjesto nijednog trenutka nije bilo ugroženo. Najbolji među ostalima bio je Rosi, ispred Franka Morbidelija iz Petronas Jamahe, vozača Dukatija Andree Dovicioza i Pola Espargara, koji vozi za KTM. Među prvom desetoricom našli su se i Đoan Mir, Džek Miler i Danilo Petruči.

https://twitter.com/MotoGP/status/1173220413775781888


Sedmom pobjedom, Markes je napravio još jedan veliki korak ka osvajanju titule, pošto ima 275 bodova, 93 više od Dovicioza.

Moto GP šampionat se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Aragona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve