Aktuelni svjetski šampion, vozač Honde Mark Markes slavio je danas na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci Moto GP šampionata.

Foto: Heraldsun.com.au

Mark Markes je pobjednik četvrte trke sezone, Velike nagrade Španije pa je tako upisao drugu pobjedu ove sezone.

Pored njega su se na podijumu našli vozač Suzukija Aleks Rins i na svojoj Jamahi Maverik Vinjales koji je do samog kraja vodio veliku borbu sa Andreom Doviciozom.

Prvih deset komplatirali su u Herezu Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Franko Morbideli, Takaki Nakagami i Stefan Bradl.

Odlično je startovao Mark Markes i odmah na početku trke preuzeo prvo mjesto od Fabija Kvartarara. Nije se ni osvrtao do kraja trke iako ne može da se kaže da je zabilježio laku pobjedu.

Fabio Kvartararo je vozio sjano, ali je zbog mehaničke greške morao da odustane od trke.

https://twitter.com/MotoGP/status/1125013788032491520

Sjajnu vožnju prikazao je Aleks Rins koji je sve vrijeme pratio ritam koji je nametnuo Markes, na kraju je uspio da se izbori za drugo mjesto, dok je treće mjesto čuvao Maverik Vinjales.

Valentino Rosi je vozio svoju trku i uspio da nadoknadi nekoliko pozicija nakon veoma slaba prva dva dana u Herezu. Na kraju je uspio da se probije do šestog mjesta u konačnom poretku. Slabu trku imao je i Horhe Lorenco.

https://twitter.com/MotoGP/status/1125016272536842241

Moto GP šampionat nastavlja se 19. maja trkom za Veliku nagradu Francuske na Le Manu.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments