Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Moto GP: Markes pokorio i Japan

Markes je na stazi „Tvin Ring Motegi“ upisao desetu pobjedu ove sezone, a 80. u karijeri. Ujedno je ostvario 54. trijumf u kraljevskoj klasi, čime se izjednačio sa Mikom Duanom, a više od njih dvojice imaju samo Đakomo Agostini (68) i Valentino Rosi (89)

Prije dvije sedmice proslavio je odbranu titule, ali Mark Markes ne želi da stane. Vozač Repsol Honde trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, 16. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Markes, Foto: Cdm.me

Markes je na stazi „Tvin Ring Motegi“ upisao desetu pobjedu ove sezone, a 80. u karijeri. Ujedno je ostvario 54. trijumf u kraljevskoj klasi, čime se izjednačio sa Mikom Duanom, a više od njih dvojice imaju samo Đakomo Agostini (68) i Valentino Rosi (89).

Španac je u Japanu iskoristio pol poziciju i bez problema došao do trijumfa ispred Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahe i Andree Dovicioza na Dukatiju.

Markes na čelu generalnog plasmana ima 350 poena. Drugoplasirani Doviciozo sakupio je 235, dok treće mjesto dijele Maverik Vinjales i Aleks Rins sa po 176.

Za sedam dana najbolji vozači planete nadmetaće se na trci za VN Australije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve