Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je pol poziciju pred 12. trku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Britanije.

Markes, Foto: Motogp.com

Aktuelni šampion je na legendarnom „Silverstonu“ došao do osme pol pozicije ove sezone, sa četiri desetinke prednosti u odnosu na Valentina Rosija na Jamahi. Njima dvojici će se u prvom redu na startu trke, u nedelju od 14 časova, pridružiti Džek Miler, koji brani boje Pramak Dukatija.

Markes je pol poziciju osvojio sjajnim krugom u samom finišu drugog djela kvalifikacija, a čelnu poziciju je do tada držao Rosi. ‚Doktor‘ nije mogao da odgovori na vrijeme koje je postavio, pa je morao da se zadovolji drugim mjestom, ali i svojim najboljim rezultatom još od Velike nagrade Amerika u aprilu. Miler je bio samo šest hiljaditinki iza devetostrukog svjetskog šampiona i postarao se da se tri najbolja konstruktora nađu u prvom redu na startu trke.

https://twitter.com/MotoGP/status/1165261238626082817

Australijanac je za samo deset hiljaditih delova sekunde bio ispred Fabija Kvartarara na Petronas Jamahi, a razlike između vozača koji su slijedile takođe su bile male. Manje od šest desetinki djelilo je prvu sedmoricu, a iza Kvartarara našli su se Aleks Rins na Suzukiju, drugi vozač Jamahe Maverik Vinjales i Andrea Doviciozo na fabričkom Dukatiju. Vinjales i Doviciozo su imali indentično vrijeme, ali se Španac našao ispred jer je prvi od njih dvojice postavio brzi krug, a vozač Dukatija je, inače, prethodno morao da prođe kroz prvi dio kvalifikacija.

Zaostatak manji od jedne sekunde u odnosu na Markesa imao je još samo Franko Morbideli na drugoj Jamahi ekipe Petronas, koji je zauzeo osmo mjesto. Najbolju desetoricu kompletirao je dvojac LCR Honde Kal Kračlou i Takaki Nakagami, dok je drugi vozač Dukatija Danilo Petruči morao da se zadovolji 11. pozicijom.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments