Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Moto GP: Markes dominantan i u Aragornu, Doviciozo sjajan za drugo mjesto

Markes je bio dominantan i u kvalifikacijama, a u samoj trci se odvojio već nakon starta i do kraja se nije osvrtao

Mark Markes pobjednik je Velike nagrade Aragona. Na najboji način je vozač Honde obeležio jubilej i 200. trku u šampionatu.

Markes, Foto: Motogp.com

Drugo mjesto pripalo je vozaču Dukatija Andrei Doviciozu koji je dva kruga prije kraja u borbi za drugo mjesto obišao Maverika Vinjalesa. Vinjales još nije ni shvatio šta se dogodilo kada ga je pretekao i Džek Miler koji je na kraju na svom Dukatiju došao do trećeg mjesta, a Vinjales i Jamaha morali su da se zadovolje četvrtom pozicijom.

Markes je bio dominantan i u kvalifikacijama, a u samoj trci se odvojio već nakon starta i do kraja se nije osvrtao.

Maverik Vinjales nije najbolje startovao što je Markes odlično umio da iskoristi i da već na startu svima stavi do znanja da neće biti lak zadatak da mu se oduzme pobjeda u Aragonu. Nakon velike borbe i izborene druge pozicije, Vinjales je u posljednja dva kruga ipak ostao bez podijuma.

https://twitter.com/MotoGP/status/1175730884584099840

Odličnu trku vozio je Andrea Doviciozo koji nije briljirao u kvalifikacijama, ali je tokom trke odlično napredovao i uspio da izbori mjesto na podijumu.

https://twitter.com/MotoGP/status/1175733701994516480

https://twitter.com/MotoGP/status/1175731386197692416

Vidjeli smo nekoliko zanimljivih borbi za pozicije, a na kraju su se među pet najboljih našli Maverik Vinjales na četvrtom i Fabio Kvartararo.

Prvih deset u Aragonu su kompletirali Kal Kračlou, Aleš Espargaro, Valentino Rosi, Aleks Rins koji je tokom trke imao kaznu dugog kruga zbog incidenta sa Frankom Morbidelijem u prvom krugu i Takaki Nakagami.

Šampionat se nastavlja šestog oktobra Velikom nagradom Tajlanda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve