Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Moto GP: Dovi ostao vladar Red Bul ringa poslije horora

Doviciozo, koji je dan ranije najavio da na kraju sezone napušta Dukati, na "Red Bul ringu" je došao do prve pobjede ove sezone, a 15. u kraljevskoj klasi. Drugo mjesto zauzeo je Đoan Mir na Suzukiju, dok je treći bio vozač Pramak Dukatija Džek Miler

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo po treći put u poslednje četiri godine trijumfovao je na Velikoj nagradi Austrije, četvrtoj trci Moto GP šampionata, koju je obeležio težak incident u osmom krugu između Žoana Zarka i Franka Morbidelija.

Doviciozo, Foto: Reuters/Lisi Niesner

Doviciozo, koji je dan ranije najavio da na kraju sezone napušta Dukati, na “Red Bul ringu” je došao do prve pobjede ove sezone, a 15. u kraljevskoj klasi. Drugo mjesto zauzeo je Đoan Mir na Suzukiju, dok je treći bio vozač Pramak Dukatija Džek Miler.

Velika nagrada Austrije donijela je mnogo uzbuđenja, a pored Doviciozove pobjede obolježio ju je horor udes u osmom krugu u kojem su učestvovali Žoan Zarko i Frank Morbideli

Nakon što su njihovi motocikli završili na zemlji, nekontrolisano su ušli stazom, da bi se nakon toga odbili od zaštitne ograde i bukvalno proletjeli između Maverinja Vinjalesa i Valentina Rosija.

Prvi je prošao tačno između Rosija i Vinjalesa, dok je drugi motocikl preskočio Vinjalesa, koji su nakon incidenta u nevjerici gledali snimak nesreće.

Kvartararo je zadržao čelo generalnog plasmana poslije četvrte trke i sada ima 67 bodova, 11 više od Dovicioza, a 18 od Vinjalesa.

Moto GP šampionat se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Štajerske koja će takođe biti vožena na „Red Bul ringu“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve