Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mornar u Železniku: Nova prilika za novi početak

Porazima u tim duelima, Barani su od starta sebi i te kako zakomplikovali situaciju za ovu sezonu, posebno što je slijedi serija teških mečeva, koja počinje večeras u gostima protiv FMP-a (19 sati)

Košarkaši Mornara nisu iskoristili povoljan raspored u prva tri kola ABA lige, mečeve kod kuće sa Cibonom i Borcem, te u gostima sa Krkom.

Porazima u tim duelima, Barani su od starta sebi i te kako zakomplikovali situaciju za ovu sezonu, posebno što je slijedi serija teških mečeva, koja počinje večeras u gostima protiv FMP-a (19 sati).

U njoj su i mečevi kod kuće sa Crvenom zvezdom i Igokeom, te u gostima protiv Budućnost Volija i Cedevita Olimpije…

Uz tri meča u ABA ligi, Barani su poraženi i u dva evropska, ali drugo poluvrijeme posljednjeg meča sa Bahčešehirom u Istanbulu, u FIBA Evrokupu, ohrabruje da Mornar može da izađe iz tunela.

– To drugo poluvrijeme je pokazalo da mi možemo da igramo i protiv tako izuzetno kvalitetne ekipe kao što je Bahčešehir. Nadam se da ćemo to drugo poluvrijeme iskoristiti da jednostavno podignemo samopouzdanje koje je neophodno u ovom trenutku. Jer, mislim da je problem više psihološke prirode nego košarkaški. Ako možemo da odigramo takvo poluvrijeme, ako tako radimo na treninzima, onda je malo čudo da to ne pokažemo i na utakmici, kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

FMP je u prva tri kola pobijedio Igokeu kod kuće i Cedevita Olimpiju u gostima, a u prvom kolu je namučio Budućnost u ”Morači”.

– Nova prilika za novi početak. Meč sa FMP-om je veliki izazov, koji je u prva tri kola pokazao da je sastavljen od iskusnih, provjerenih igrača, koji znaju da igraju, i koji znaju da kazne svako opuštanje protivnika. To nije ništa novo za njih, FMP godinama igra tako, svih 40 minuta daju sve od sebe i ko ih malo potcijeni, skupo plati tu grešku. Nadam se da ćemo biti svjesni da moramo 40 minuta da budemo fokusirani i da se borimo za svaku loptu, svaki skok. Na to, jednostavno, moramo biti spremni. Ako to bude slučaj, onda se imamo i nečemu nadati, dodao je Pavićević.

Barani i ”panteri” su se sastali do sada 10 puta u regionalnom takmičenju.

Mornar vodi 6:4 u pobjedama (dva puta je slavio u Beogradu, FMP jednom u Baru), a posljednji prvenstveni duel, u aprilu ove godine, završen je pobjedom FMP-a u Železniku 94:92.

– Stvari polako dolaze na svoje. Mislim da ćemo igrati sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo. Prva pobjeda ove sezone donijeće nam neophodno samopouzdanje. Možda se ona dogodi već u nedjelju, bez obzira što je FMP veoma neugodan rival, koji je trijumfom u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije pokazao da će ove sezone imati šta da pruži u regionalnom takmičenju. Na prvoj utakmici u kojoj nismo imali šta da izgubimo, u Istanbulu, pokazali smo da nismo zaboravili da igramo. Ni u Železniku nemamo šta da izgubimo. Vidjećemo, zagonetan je bek šuter Barana Marko Jeremić, koji je pretprošlog ljeta u Bar stigao upravo iz FMP-a.

Mozli stiže u ponedjeljak,debituje protiv Zvezde

Kako je saopšteno iz barskog kluba, novo pojačanje, američki centar Vil Mozli bi trebalo u ponedjeljak da stigne u Bar i priključi se novim saigračima.

Prvi meč u dresu “Ponosa Bara” odigraće u nedjelju u “Topolici” protiv Crvene zvezde.

– To je bila naša želja još na početku sezone kada se pojavila vijest da će se Mozli razići sa Partizanom, ali se, ne znam iz kojih razloga, taj dogovor između njih odužio. I eto, čim su se razišli, mislim da je malo koji predsjednik u Evropi brže reagovao od mog brata. A uspio je da ga dovede u konkurenciji i evroligaških ekipa koje su bile zainteresovane za njegov dolazak. Svakako će nam takav tip igrača donijeti novi kvalitet, čvrstinu pod obručem, ono što ga je krasilo i dok je bio u Partizanu, rekao je Pavićević, poželjevši dobrodošlicu Mozliju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve