Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar u Laktašima; Pavićević: Iskoristili smo pauzu na najbolji mogući način

Meč u Laktašima počinje u 17 sati.

Nakon reprezentativne pauze večeras se nastavlja takmičenje u regionalnoj ABA ligi utakmicama 20. kola.

Foto: KK Mornar

Crnogorski šampion Mornar će gostovati ekipi Igokee u Laktašima u utakmici koja bi mogla biti presudna u borbi za opstanak.

U slučaju trijumfa Mornar bi praktično prebrinuo sve brige, čega je svjestan i trener Barana Mihailo Pavićević.

“Iz iskustva znam da je najlakše iskoristiti prvu priliku koja vam se ukaže, da je treba ščepati objema rukama i ne misliti o narednim. Mislim da smo pauzu u prvenstvu iskoristili na najbolji mogući način, bilo je i odmora i kvalitetnog rada i sa optimizmom putujemo u Laktaše, gdje nas čeka, to je jasno, izuzetno teška utakmica. Uostalom, kao i na bilo kom parketu u ABA ligi. Ne treba trošiti riječi o nekadašnjem šampionu regularnog dijela našeg regionalnog takmičenja. Igokea je standardan ABA ligaš, iskusna ekipa sa dobrim pojedincima. Ima jednu pobjedu manje od nas i to njihovo moranje da osvoje bodove može da bude prednost za nas, ali ne mora ništa da znači. Može i trenutno nadahnuće nekog od igrača dvije ekipe da odluči pobjednika”, kazao je Pavićević.

I trener Igokee Dragan Nikolić zna koliko je utakmica važna i pohvalno priča o crnogorskoj ekipi.

“Sve ekipe igraju pod velikim pritiskom, nazad nema i svaka utakmica može biti odlučujuća. Moramo se nositi sa tim pritiskom, ali ovo je za nas jedan od najznačajnijih mečeva. Mornar ima veliki napadački potencijal, dobro šutiraju iz svih pozicija, imaju raznovrstan napad. Braća Pavićević su veliki košarkaški znalci i sigurno su je dobro spremili. Ekipa iz Bara zna i kombinovanom odbranom da zbuni protivnika i preokrene ritam utakmice”, kazao je Nikolić.

Utakmica u Laktašima počinje u 17 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve