Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar u formi: Neki rade i znaju što će biti, a ima onih koji rade pa što bude

Pored toga što su se revanširali limenkama za poraz u Železniku, Barani su dobili utakmicu u kojoj nijesu izgledali dobro kao na prethodnim mečevima, u kojoj su uglavnom gubili, ne više od sedam poena

Osim što su upisali treću uzastopnu pobjedu u ABA ligi, sedmu u posljednjih devet kola, košarkaši Mornara su uz trijumf protiv FMP-a (82:78) dobili i bonus.

Pored toga što su se revanširali ”limenkama” za poraz u Železniku (83:81), Barani su dobili utakmicu u kojoj nijesu izgledali dobro kao na prethodnim mečevima, u kojoj su uglavnom gubili, ne više od sedam poena (9:2 na startu).

Mornar je bio u podređenom položaju u skoku (39-34), posebno ofanzivnom (15-9), imao je i veći broj izgubljenih lopti (13-11) i slab šut za tri poena (25-5).

”Ponos Bara” je, međutim, imao strpljenja tokom cijelog meča, nije dozvoljavao rivalu da se odlijepi, dobro je koristio igru unutar reketa i sačekao je momenat da zada odlučujući udarac – u finišu meča, serijom 6:0, za odlučujućih 81:75…

– FMP se sigurno spremao da brani naš šut za tri poena. Ja sam zbog toga bio izuzetno nervozan u prvom poluvremenu, jer nijesmo to iskoristili da razigramo naše visoke igrače, a imali smo bezbroj tih prilika. Ali ta lopta nije dolazila do njih, i tako je sav teret padao na spoljne igrače, koji su bili pod pritiskom i dosta je tih šuteva bilo iz ne baš čistih situacija. Zato smo i imali nizak procenat za tri poena. U drugom poluvremenu je lopta, maltene, u svakom napadu išla unutra na naše visoke igrače. To je otvorilo unutrašnju igru, ali i našu spoljašnju igru, došli smo do balansa u napadu, i to je rezultiralo pobjedom – ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Iako je protiv FMP-a igrao prvi meč nakon tronedjeljne pauze, zbog odlaganja utakmica sa Krkom i Borcem, Mornar je nastavio sa uspješnim partijama koje već, tradicionalno, pruža u decembru i januaru.

– Svi ovdje pričaju o tom Mornarovom decembru i januaru, a niko se ne pita je li to slučajno da se događa svake godine. Nije, pogotovo s ovom ekipom. Trebalo je vremena, ovo je novi tim, došlo je i do nekih promjena u sastavu i trebalo je da se desi podjela uloga, da se naviknemo jedni na druge. I to sad već drugačije izgleda. Tako da, imate one koji rade i znaju što će biti, a imate i onih koji rade pa što bude – dodaje trener Mornara.

Protiv FMP-a u rosteru nije bilo američkog plejmejkera Treja Luisa, a upitno je kada bi mogao da se priključi saigračima.

– Vidjećemo u poneđeljak, utorak kakva je situacija sa njim. Nažalost, on je zle sreće ove godine od kada je došao kod nas. Prvo povreda zgloba, pa zadnje lože i sada, kad nam je baš bio neophodan, dobio je koronu. Odležao je karantin, nalazi krvi su bili dobri, ali nalaz kod kardiologa nije bio u redu, čak i dosta zabrinjavajući. Čekamo potvrdu ovih riječi nakon snimka magnetnom rezonancom, ali situacija nije nimalo optimistična – zaključio je Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve