Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar protiv Borca: Vrijeme je za prvu pobjedu

Mornar Barsko zlato šesti put zaredom učestvuje u ABA ligi, a treći put je startovao sa dva poraza

Da nije bilo poraza od estonskog Kaleva u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona (zbog čega će igrati u FIBA Evrokupu, koji startuje u utorak), za košarkaše Mornara bi današnji duel u ”Topolici” sa čačanskim Borcem (17 časova) u ABA ligi bio ”treća sreća”, s obzirom na to da su Barani doživjeli poraze u prva dva kola regionalnog takmičenja, kod kuće sa Cibonom i u gostima od Krke.

Ovako, serija poraza na startu nove sezone je još duža, pa i ne čudi što u barskom klubu vlada veliko nestrpljenje da se pomenuti loš bilans prekine, protiv ekipe koja je, takođe, u prva dva kola doživjela poraze u ABA ligi

– Poslije dva početna poraza, mobilnost je povećana na najveći mogući nivo. Vrijeme je i da mi krenemo s pobjedom. Međutim, ne volim da govorim unaprijed i obećavam neke pobjede. To sve treba da se dokaže na terenu. Za protivnika imamo vrlo kvalitetnu ekipu Borca, koja je u prva dva kola pokazala da je u odnosu na prošlu godinu i po kvalitetu i po nivou igre na daleko većem nivou, tako da nas sigurno očekuje teška utakmica. Nadam se da smo svi svjesni koliko nam je neophodna ova pobjeda i da ćemo, nadam se, svi uraditi sve što je do nas, od stručnog štaba do igrača na terenu, da dođemo da te prve pobjede u ABA ligi, kazao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Mornar Barsko zlato šesti put zaredom učestvuje u ABA ligi, a treći put je startovao sa dva poraza.

U svojoj prvoj sezoni 2016/17, Barani su u prva dva kola izgubili od Partizana kod kuće i od Cibone u Zagrebu, dok su u trećoj sezoni, 2018/19, poraženi dva puta u Sloveniji, od Olimpije i Krke.

U oba slučaja, treće kolo donijelo im je pobjede u ”Topolici”, 2016. protiv makedonskog Karpoš Sokolija i dvije godine kasnije protiv Partizana. Ako je po tradiciji, Mornar bi trebao da upiše bodove protiv Borca.

– Vrijeme je konačno da dobre treninge koje obavljamo iz nedjelje u nedjelju pretočimo u utakmicu i da pokažemo našu pravu igru kao u predsezoni. Borac je respektabilan protivnik koji je imao težak raspored u prva dva kola, ali je pokazao da može da igra i sa dobrim timovima na lijepom nivou. Mi smo izvukli pouke iz dosadašnjih utakmica, obratili pažnju na svoju igru i spremali se za tim Borca. Ali najbitnije je da unaprijedimo ono što možemo, a ova ekipa ima dosta prostora za napredak, rekao je Strahinja Mićović, krilni centar Mornara.

Marinović: Nećemo se predati

Marko Marinović, trener Borca, nije očekivao negativan skor Mornara u prva dva kola.

– To iznenađuje ako se ima u vidu da su ambicije Barana uvijek najviše. Ali Mornar ima odličnu, kvalitetnu ekipu, koju predvodi iskusan trener Pavićević. Smatram da će dati sve od sebe kako bi se što prije vratili na staze stare slave. Što se nas tiče, mi se ne bavimo fudbalom pa da idemo u goste po neriješen rezultat. Uvijek izlazimo na teren sa namjerom da pobijedimo. Mogu da obećam da se nećemo predati. Ukoliko budemo na nivou nekih utakmica iz pripremnog perioda, ubijeđen sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sve u svemu, smatram da će biti jedan veoma zanimljiv susret, rekao je Marinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve